Загибель MH17 на Донбасі: Росія створила нові проблеми слідству
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель MH17 на Донбасі: Росія створила нові проблеми слідству

Загибель MH17 на Донбасі: Росія створила нові проблеми слідству
Джерело:  online.ua

Слідство у справі про збитий в 2014 році на Донбасі малайзійський "Боїнг" не може встановити справжність знімків з радарів, які надала російська сторона, оскільки дані були вислані в нетиповому форматі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
У заяві, оприлюдненій на сайті прокуратури Нідерландів, йдеться, що Росію просили надати знімки в форматі ASTERIX, який широко використовується у всьому світі і дозволяє провести аналіз даних на предмет помилок. Матеріали, відправлені російською стороною, намагалися адаптувати. РФ також передала унікальне програмне забезпечення, проте інтерфейс був російською мовою. Слідство залучило фахівців для перекладу, що зайняло тривалий термін.

Читайте також: П оганий тиждень для Путіна: "Похмурий" - винуватець катастрофи MH17 розбурхав мережу
Прокуратура Нідерландів замовила зовнішню експертизу. Крім того, слідчі мають намір направити додатковий запит в РФ.
Нагадаємо, Росія передала посольству Нідерландів в Москві дані, що стосуються катастрофи рейсу MH17, 27 жовтня 2016 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, міжнародна розслідувальна група Bellingcat зробила важливу заяву щодо катастрофи малазійського "Боїнга", який був збитий на Донбасі 17 липня 2014 року, назвавши ім'я одного з винуватців трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?