Бойовики ДНР плюють на норми права і моралі: з'явилися фото з доказами
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР плюють на норми права і моралі: з'явилися фото з доказами

Бойовики ДНР плюють на норми права і моралі: з'явилися фото з доказами
Джерело:  InformNapalm

Бойовики так званої ДНР влаштували базу на території Горлівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані міжнародного волонтерського співтовариства InformNapalm.

Читайте також: Уби вство жителя Горлівки виявилося провокацією бойовиків ДНР: з'явилися подробиці
До початку війни в Горлівському будинку-інтернату проживало 217 осіб, більшість з яких пізніше були вивезені до Костянтинівки. З середини 2015 року в будівлі почали базуватися бойовики ДНР, що зрозуміло за супутниковими знімками Google Earth і фотографій бойовиків в соцмережах. При цьому сепаратистські ЗМІ заявляють, що інтернат був пошкоджений внаслідок потрапляння снаряда в дах.


Фото: Горловский дом-интернат до войны



Фото: супутникові знімки Горлівського будинку-інтернату


У той же час один з бойовиків ДНР оприлюднив в мережі фото на тлі таблички Горлівського інтернату з підписом «Я на КПП стою».


"Не здивуємося, якщо слідом за справжньою публікацією пропагандистські видання будуть стверджувати, що військовослужбовці просто охороняють цей заклад", - прокоментували інцидент волонтери.


Відзначимо, що якщо військові формування залучаються до виконання завдань із забезпечення безпеки соціальних установ, то вони не повинні бути присутніми на їх території і тим більше перебувати всередині будівель, в іншому випадку об'єкт з цивільного стає військовим, що є порушенням міжнародного права.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

волонтери надали докази нових обстрілів бойовиків ДНР, проведених в спробі звинуватити артилерію ЗСУ

.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?