Рабінович назвав хабарем влади зарплати суддів по 430 тисяч
Категорія
Україна
Дата публікації

Рабінович назвав хабарем влади зарплати суддів по 430 тисяч

Рабінович назвав хабарем влади зарплати суддів по 430 тисяч
Джерело:  newsone.ua

В Україні практично не фінансуються наука і медицина, при цьому судді Конституційного суду отримують заробітну плату в розмірі 430 тисяч гривень, а в країні процвітає корупція.
Таку думку в ефірі програми "Суб'єктивні підсумки тижня" на телеканалі NewsOne висловив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.
"Зал нинішнього парламенту голосував за те, щоб зарплати по 430 тисяч на місяць отримували судді Конституційного суду - того самого суду, який "чудово" проявив себе при Януковичі, коли треба було печаткою скріпити антиконституційні укази, який і зараз клепає все, що йому влада укаже. Практично всі депутати знають, кого і хто там просував і куди ставив", - підкреслив Рабінович.
Такі зарплати суддів він вважає неприйнятними. "Величезні, захмарні зарплати для непрацюючої і неефективної судової системи, за які голосували народні депутати в парламенті воюючої країни, - це хабар від влади за наше незаконне, неправове життя", - переконаний нардеп.
Він також провів паралель між ставкою суддів і заробітною платою наукових співробітників.
"Ми, звичайно, звикли до корупції. Але зарплати по 430 000 плюс 80 відсотків від цієї суми довічного утримання, плюс компенсації за наукові ступені і наукові роботи - і все це в воюючій країні, де в бюджет не закладено ні копійки на науку, де відбирають стипендії у студентів, де найбільш "крута" зарплата у науковця становить пару тисяч гривень, якщо її виплачують. Це просто якесь божевілля", - заявив Вадим Рабінович.
На думку депутата, така оплата праці суддів може бути авансом на той випадок, коли уряду знадобиться прийняти потрібне їм рішення. "В країні середня зарплата 5000 гривень, медицина без грошей, наука без грошей, найбільш просунутий професор або доктор наук отримує максимум 15 тисяч гривень. А ми суддям кидаємо "золотий батон" у вигляді зарплат захмарних, щоб вони щось потрібне влади штампували", - обурився парламентарій.
Рабиновіч нагадав, що виступає за докорінну реформу судової системи, "за якої суддів обиратимуть, як це робиться у всіх цивілізованих країнах світу, за якої буде можливість відкликання суддів, які зажерлися, корумпованих, буде можливість у виборців контролювати судову діяльність".
"Тільки так ми поставимо заслін корупції в судовій системі", - резюмував лідер партії "За життя".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?