Блокада Донбасу: у Гройсмана відзвітували про ситуацію з вугіллям в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Блокада Донбасу: у Гройсмана відзвітували про ситуацію з вугіллям в Україні

Блокада Донбасу: у Гройсмана відзвітували про ситуацію з вугіллям в Україні
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики в уряді Гройсмана Ігор Насалик розповів, про те, скільки українській енергетичній системі необхідно вугілля, а також прокоментував рішення РНБО з приводу блокади поставок вугілля з окупованих територіях на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал 112, яким дав коментар міністр.

Читайте також: Вла да не приймає ключове рішення по Донбасу, перемагає Ахметов - експерт про вугілля і блокаду ОРДЛО
"По об'єднаній енергетичній системі у нас немає критично малих запасів вугілля", - заявив Насалик.
"Україна в день спалює близько 85-100 тисяч тонн вугілля. 40 тисяч з них - антрацитової групи. Тому ці надзвичайні заходи (мова йде про рішення Кабміну 15 лютого- ред.), я підкреслюю, заходи, а не положення, введені з тією метою, щоб мінімізувати використовувати вугілля антрацитної групи на генеруючих станціях", - зазначив Насалик.
Також міністр зазначив, що в його міністерстві ще до указу Порошенка, який закликав Кабмін поступово перевести ТЕС і ТЕЦ з антрацитових порід вугілля на інші і знизити залежність енергосистеми України від такого роду сировини, почали деякі дії з реформування системи.
"Йде 21-й день блокади, а енергосистема України як працювала, так і працює в штатному режимі. Коли я прийшов, в міністерстві частина атомної енергетики була 47 відсотків. Зараз це вже 60 відсотків. Тому за 9 місяців міністерство вжило заходів, які дають можливість заощадити 3,5 мільйона тонн вугілля антрацитної групи.


Як повідомляв ONLINE.UA, стало відомо, чи думають в РНБО про силовий розгон блокади Донбасу: за словами Ігоря Насалика, такий варіант не розглядався.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?