Українсько-німецький фільм переміг в найпрестижнішому конкурсі: з'явилося фото
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Українсько-німецький фільм переміг в найпрестижнішому конкурсі: з'явилося фото

Українсько-німецький фільм переміг в найпрестижнішому конкурсі: з'явилося фото

Українсько-німецький фільм "Школа №3" про події на Донбасі отримав гран-прі в номінації "Повний метр" секції Generation 14+ на 67-ому міжнародному кінофестивалі в Берліні - Берлінале.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови Держкіно України Філіпа Іллєнко.
"Фільм "Школа №3" отримав гран-прі в номінації "Повний метр" конкурсної програми "Generation 14plus". До речі, найближчим часом плануємо підписати контракт з Tabor Production про створення за державної підтримки наступного фільму Єлизавети Сміт "Цимбаліст Петро", - написав він.
Читайте також: Французька актриса знімається у фільмі про війну в Україні
Режисерами фільму виступили Єлизавета Сміт, Георг Жено і драматург Наталія Ворожбит. Картина розповідає історію дітей, які навчаються в школі міста Миколаївка на Донбасі, потерпілого влітку 2014 року від потужних військових дій під час боїв за визволення Слов'янська. Снаряди потрапили і в будівлю школи. Це історія дорослішання 13 підлітків, які пережили війну, фільм побудований на їх відкритих монологах в паралелі з реальним життям.
На сторінці фільму в Facebook опублікували фото нагороди.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явився ролик, в якому зібрані фрагменти українських фільмів, виробництво яких здійснюється за рахунок державного бюджету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?