Вдарить по кишені: російському письменнику відгукнувся відхід в бойовики ДНР
Категорія
Світ
Дата публікації

Вдарить по кишені: російському письменнику відгукнувся відхід в бойовики ДНР

Вдарить по кишені: російському письменнику відгукнувся відхід в бойовики ДНР
Джерело:  Комерсант

Німецька літературна агенція Wiedling Literary Agency, що представляє авторські інтереси російського письменника Захара Прилєпіна на міжнародному ринку, вирішила відмовитися від співпраці з ним після того, як  він приєднався до бойовиків ДНР на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.
Німецьке агентство направило лист авторам, які співпрацюють з Прилєпіним. У листі керівник Томас Відлінг повідомляє про рішення "припинити активне представлення" прав російського письменника. Відлінг пояснив це тим, що "Захар Прилєпін на Донбасі склав свій батальйон, став заступником командира і сам взяв у руки зброю".
Читайте також: Макаревич яскраво висловився про війну в Україні й побажав Прилєпіну не одержати кулю
Керівник Wiedling Literary Agency також зазначив, що агентство виконає контрактні зобов'язання перед видавництвами, які публікують переклади книг Прилєпіна, але належні за ними відрахування агентство направить не письменнику, а в правозахисну організацію Amnesty International.
Твори Прилєпіна виходили англійською, німецькою, французькою, італійською, датською, норвезькою, польською, румунською, болгарською, вірменською і китайською мовами.
Як повідомляв ONLINE.UA,  пропагандист Прилєпін розповів, що збирається перевезти свою сім'ю з Росії до Донецька, підкресливши, що це місто точно не буде українським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?