Ватажки ДНР-ЛНР розсипалися в подяках Путіну
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажки ДНР-ЛНР розсипалися в подяках Путіну

Ватажки ДНР-ЛНР розсипалися в подяках Путіну
Джерело:  online.ua

Ватажки угрупувань ДНР-ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький подякували  президенту РФ Володимиру Путіну за підписання указу про визнання в Росії "документів", виданих на окупованих територіях Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви терористів, оприлюднені сепаратистськими виданнями.


"Це ще одне свідчення того, що Росія підтримувала і буде підтримувати право своїх співвітчизників боротися за своє життя, свою культуру, свою мову і, врешті-решт, за свої честь і гідність", - йдеться в заяві Захарченко, опублікованій ДАН.


"Це визнання заслуг кожного жителя "Донецької Народної Республіки". Тому хочу ще раз висловити подяку і вдячність Росії, російському народу та його президенту, і в той же час хочу низько вклонитися моїм землякам за їх мужність, стійкість, працьовитість і патріотизм", - додав терорист.


Читайте також: Це що, війна? У соцмережах бум через рішення Путіна щодо ДНР-ЛНР


У той же час, видання бойовиків ЛНР ЛИЦ опублікувало звернення Плотницького. "Це черговий доказ того, що "республіка" відбулася як держава. Сьогоднішній день ще на один крок наблизив "республіку" до світового визнання нашого суверенітету. Рішення Володимира Путіна - яскрава ілюстрація того, хто саме для нас є братнім народом", - йдеться в повідомленні.


"Жителі Донбасу за 3 роки втомилися від жахів війни, від безперервних обстрілів, що несуть кров, біль, втрати і руйнування... Українська ж сторона, мало того, що не чинить жодного кроку, спрямованого на примирення з Луганськом і Донецьком, так ще й всіляко намагається ускладнити життя населенню "республік". Від себе особисто і від імені всіх громадян "Луганської Народної Республіки" висловлюю щиру подяку Президенту Російської Федерації за визнання "документів" нашої "держави", - заявив ватажок ЛНР.


"Ми віримо, що наше майбутнє нерозривно пов'язане з Росією, ми - невід'ємна частина руського миру і підписання даного документа - тому підтвердження", - додав Плотницький.


Раніше  президент України Петро Порошенко сказав, що новий указ Путіна про визнання "паспортів" ДНР-ЛНР підтверджує факт окупації Донбасу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  секретар РНБО Олександр Турчинов також висловив думку про те, що визнання в РФ виданих ДНР-ЛНР документів означає вихід Росії з Мінського процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?