Стало відомо, як Ющенко і Тимошенко колись помирилися на виставці
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як Ющенко і Тимошенко колись помирилися на виставці

Стало відомо, як Ющенко і Тимошенко колись помирилися на виставці
Джерело:  online.ua

Стало відомо, як свого часу, будучи президентом України, Віктор Ющенко помирився з тодішнім прем'єром Юлією Тимошенко на виставці в Києві.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла колишній директор "Мистецького Арсеналу", президент Art Ukraine Foundation Наталя Заболотна.
Вона розповіла, чому провела в Києві виставку робіт галицького скульптора середини 18 століття, представника пізнього бароко і рококо Івана Пінзеля.
"Була така смішна преамбула, чому я, директор "Українського Дому", провела цю виставку в "Мистецькому Арсеналі", коли там сидів інший директор і п’ять років чекав, коли на нього зваляться великі гроші. Одного разу мені подзвонив Ігор Тарасюк, тодішній директор ДУСі (Державне управління справами, — ONLINE.UA), і сказав: "Допоможи щось зробити! Віктор Андрійович Ющенко щойно у прямому ефірі запросив всіх за три тижні, на День Незалежності, на урочисте відкриття "Мистецького Арсеналу"! Я, звісно, вікна там поставлю і двері зроблю, але ж нема, що відкривати — зроби там якийсь проект!" І я запропонувала виставку історії української пластики — з давніх часів. Ми звезли туди скіфських та половецьких кам’яних баб, ранні хрести кам’яні, наївну скульптуру. І яка ж українська скульптура без західноукраїнського бароко? І ми з Борисом Возницьким знову привезли зі Львова роботи Івана Пінзеля. І всі сучасні художники, з якими ми працювали на Скульптурних салонах, були також вписані в ландшафт "Мистецького Арсеналу", - згадує Заболотна.

Читайте також: В Україні готуються легалізувати гральний бізнес і створити "чорну схему" для Мінкульту - Наталія Заболотна
За її словами, на цій виставці помирилися навіть Ющенко й Тимошенко.
"Ось так і вийшло: за три тижні не було навіть концепції виставки, але вона відбулася, на її відкриття прийшли три очільники держави — президент Віктор Ющенко, прем’єр Юлія Тимошенко і спікер парламенту Володимир Литвин. Вони були тоді всі розсварені, ми зробили для них перфоманс: вони разом розмальовували великий трипільский арт-об’єкт і, здається, навіть помирилися. А цю виставку за два місяці відвідало 150 000 людей", - сказала президент Art Ukraine Foundation.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: В Україні провалили закон, який дозволив би культурі не жити в злиднях - екс-директор "Мистецького Арсеналу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?