Ірак оголосив про початок штурму позицій ІДІЛ в Мосулі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ірак оголосив про початок штурму позицій ІДІЛ в Мосулі

Ірак оголосив про початок штурму позицій ІДІЛ в Мосулі

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив про початок масштабної операції зі звільнення західної частини Мосула від бойовиків ІДІЛ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство AFP.
"Ми починаємо операцію зі звільнення громадян від терору "Ісламської держави". Це нова фаза військової операції. Ми йдемо до Ніневії, щоб звільнити західну частину Мосула", - сказав аль-Абаді в телевізійному зверненні.
Читайте також: Серед терористів ІДІЛ знайшли масу росіян: з'явилися фото і відео
Урядові війська Іраку практично оточили західну частину Мосула, яка знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. Тим часом авіація міжнародної коаліції під керівництвом США завдає ударів по терористах з повітря.
Напередодні військової операції в ООН заявили, що головним пріоритетом для влади Іраку повинна стати безпека громадян, заблокованих в осаджених районах Мосула. За даними ООН, в західній частині міста проживає приблизно 750 тисяч чоловік. Після початку штурму в жовтні 2016 року з Мосула і його околиць втекли понад 160 тисяч осіб. 30 тисяч з них вже повернулися в свої будинки в східній частині міста.
Мосул - друге за чисельністю місто Іраку, це останній оплот терористів ІДІЛ в країні.
Як повідомляв ONLINE.UA,  сирійська опозиція - угруповання "Демократичні сили Сирії" - заявила про початок операції зі звільнення міста Ракка в Сирії від бойовиків "Ісламської держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?