У Києві поліцейські врятували підлітка від самогубства: з'явилися фото і подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві поліцейські врятували підлітка від самогубства: з'явилися фото і подробиці

У Києві поліцейські врятували підлітка від самогубства: з'явилися фото і подробиці

У Києві поліцейські врятували підлітка, який намагався накласти на себе руки, зістрибнувши з 16-поверхового будинку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіціі в Києві.
Повідомляється, що про зникнення 15-річної дівчинки і залишеної нею передсмертної записці правоохоронцям повідомила її мама.
«З'ясувалося, що дівчинка за кілька годин до цього вимкнула телефон, видалила свій профіль у соціальній мережі, однак при перевірці ми виявили, що вона була учасником кількох «груп смерті», які пропагують культ насильства і жорстокості, і читала книгу про самогубство», - розповів начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.
На пошуки дитини відразу орієнтували всі патрулі, особовий склад територіального управління підняли по тривозі, залучили спецпідрозділ і військовослужбовців Національної гвардії України. Після декількох годин пошуків дівчинку з явними ознаками переохолодження та порізами рук поліцейські знайшли на останньому, 16 поверсі, багатоповерхівки. Неподалік виявили навушники і ще одну записку, в якій вона написала своє останнє бажання.
Згодом поліція встановила, що дівчинка разом з подругою були учасниками групи «Синій кит», виконували завдання, які їм надавав адміністратор, зокрема наносили собі порізи на руках у вигляді кита, цифр і слова «так» - на нозі.
Читайте також: Небезпечні групи в соцмережах доводять дітей до суїциду: кіберполіція розповіла, як уникнути біди
«У цей вечір вони повинні були виконати останнє завдання - покінчити життя, стрибнувши з багатоповерхівки або шляхом повішення. Разом вони піднялися на верхній поверх, одна зі школярок злякалася і пішла. Саме її спочатку розшукали поліцейські, яким вона розповіла, де може бути її подруга. Однак на місці, де вони розійшлися, втікачки не було. На її пошуки пішло кілька годин - і врешті-решт дівчинку знайшли, вона була в безпорадному стані і не могла пояснити, для чого це робить», - розповів Крищенко.
Дитині відразу викликали «швидку». Їй надали необхідну медичну допомогу - і мама забрала її додому. Зараз з обома дівчатами працюють правоохоронці і поліцейські психологи.
За фактом доведення дівчинки до самогубства розпочато кримінальну справу за ст. 120 Кримінального кодексу України. Шевченківські правоохоронці з'ясовують всі обставини події, для встановлення фігурантів злочину залучили працівників кіберполіції. Зловмисникам, які штовхають дітей до самогубства, загрожує до десяти років ув'язнення.
Як повідомляв ONLINE.UA,  12 лютого в Дарницькому районі Києва стався страшний інцидент: молода жінка викинула з вікна 8-го поверху дитину, а потім і сама стрибнула вниз..









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?