У Львові виявили підручник, в якому серйозно образили українців: опубліковані фото
Категорія
Культура
Дата публікації

У Львові виявили підручник, в якому серйозно образили українців: опубліковані фото

У Львові виявили підручник, в якому серйозно образили українців: опубліковані фото

В одному з книжкових магазинів Львова виявили підручник, в якому про українців написано в образливій манері.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook жителя Львова Миколи Сироти.
"Зайшов я сьогодні в "Книгарню "Є" Львів" на проспекті Свободи в патріотичному Львові. Люблю я цей книжковий магазин: персонал ввічливий, книги підібрані цікаві, більшість українською мовою, а російська література винесена в зал іноземних книг - кому треба. Найголовніше - зручний читальний зал, де постійно проходять автограф-сесії, літературні читання та інші цікаві "атракції". А коли зал вільний, я собі беру книгу і сідаю почитати в тиші і теплі... і ось сьогодні я гортав підручники і посібники з англійської мови - як раз дитині вибирав щось для додаткового читання. І попалася мені цікава книжка в руки - підручник розмовної англійської та до нього тонкий додаток - підручник англійської ненормативної лексики", - написав він.
За словами блогера, автор підручника - така собі Світлана Варшавська, яка має в Львові власне лінгвістичне агентство і видавництво. Книга надрукована теж у Львові - в друкарні Західно-українського консалтингового центру.
Читайте також: Російський центр у Львові спіймали на антиукраїнській пропаганді



У книжковому магазині відреагували на скаргу жителя Львова.
"Справа в тому, що відділ постачання фізично не в змозі прочитати всі книги, які надходять в кожен магазин (це кілька тисяч видань на один магазин). А оскільки книга з розділу "Навчальні посібники", то, здавалося б, повинна викликати найменше підозр на антиукраїнський характер. Принаймні така моя думка. Такі приклади зустрічаються надзвичайно рідко, тому цю книгу ми видалимо з продажу, а на майбутнє будемо вдячні за Ваші думки і зауваження по контенту видань", - написали представили книгарні.



Блогер розповів, що після його поста в Facebook, книгарня "Є" вилучила книгу з продажу.
"Спасибі адміністрації за таку позицію, думаю, що це дійсно був недогляд відділу закупівель. Хто міг очікувати подібне від підручника?", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  у Львові невідомі вандали написали "Наша земля-1" на паркані біля будівлі генерального консульства Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?