Є загроза збройних провокацій: киян закликали не ходити на акції 20 лютого
Категорія
Події
Дата публікації

Є загроза збройних провокацій: киян закликали не ходити на акції 20 лютого

Є загроза збройних провокацій: киян закликали не ходити на акції 20 лютого
Джерело:  online.ua

Киян закликали не ходити в центр столиці 20 лютого на масові акції, присвячені третій річниці трагічних подій на Майдані.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA сказав політолог, інструктор-волонтер, публіцист, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі.
Читайте також: У центрі Києва зібралося віче, в мережі говорять про провокаторів: з'явилися фото і деталі
"Я вважаю, що бажано в ці дні триматися подалі від центру міста. У мене немає абсолютно ніякого сумніву, більш того, я знаю напевно, що в Києві діють різні групи російські, які інспіровані російськими спецслужбами — і тому я боюся, що вони при бажанні, безумовно, можуть використовувати цю ситуацію. Грубо кажучи, стріляти і в тих, і в інших. У мене немає жодного сумніву, що така небезпека існує. Буде вона "імплементована" — інше питання. Але кожній людині, у якого є голова на плечах, який відповідальний, я б радив 20-го числа точно не брати участь в цих акціях", - закликав киян Цві Аріелі.
Аріелі зазначив, що в цей день на Майдані будуть збиратися представники сумнівних організацій.
"Я ,чесно кажучи, дуже негативно до таких виступів ставлюся. Особливо до того, що буде 20 лютого. Якщо, скажімо, 22-го будуть виступати "Національний корпус "Азов", "Правий сектор", тобто, якісь більш— менш відомі організації, які виражають нехай радикальні, але прагнення частини громадянського суспільства, то 20 числа це будуть якісь маловідомі, незрозумілі угруповання, які багато хто називає взагалі угрупованнями, які працюють за замовленням...", - стверджує Аріелі.
"Нічого хорошого від такої організації, як "Наждак", чиї керівники раніше закликали підтримувати цих вкрай православних, Вадима Новинського і так далі, а зараз вони раптом стали такими проукраїнськими, чекати не варто. Довіри-це не викликає", - вважає волонтер.
За словами Аріелі, російський слід у можливих провокаціях підтверджується кількома фактами, в тому числі і тим, що РФ у своєму конфлікті з Україною намагається діяти не тільки безпосередньо на Донбасі.
"Будь-який силовий сценарій в Києві — це саме те, що намагається реалізувати РФ. Це нормально — завжди воюючі країни, не здатні або не бажають нанести вирішальний військовий удар на фронті, будуть намагатися послабити владу і її структури в тилу. Саме так Росія може привести до влади інші українські владні еліти, які будуть поступливішими", - вважає він.
Також Аріелі розповів, за рахунок громадяни можуть виправити ситуацію в країні.
"Для того, щоб змінити що-небудь у країні, навіть, припустимо, революційним шляхом, треба висунути якусь альтернативну команду, яка прийде до влади, якусь альтернативну програму, яку ця влада буде імплементувати. І не так важливо, що вони будуть будувати демократію, диктатуру, — але повинні бути люди, яким народ вірить. У реальному світі є обмеження: щоб щось змінити, потрібно мати сильну команду незаплямованих корупцією лідерів і фахівців, потрібно мати план реформ, чітку систему вимірювання успіхів і невдач і т. п. Потрібно сильне громадянське суспільство", - зазначив він.
"Тільки так відбуваються реальні зміни. А тут — просто заклик зібратися з зброєю на Майдані. І що далі? Ну, припустимо, буде бійня. Навіть припустимо, що вони дійсно прорвуться в державні будівлі — це що, призведе до поліпшення якості життя? Або до перемоги на війні? Або до перемоги над Російською Федерацією? Держави, в яких революція слід за революцією, називають "Failedstate" — "відбулися держави", які не можуть підтримувати своє існування як життєздатна політична та економічна одиниця. Це нонсенс, шлях в нікуди. Але в Європі не дадуть створити ще один Судан, Конго або Сомалі. Значить, це шлях до військової окупації і поділу України між східноєвропейськими державами і Росією", - вважає Цві Аріелі.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Не виключено, що в центрі Києва влаштують стрілянину в інтересах Росії - Цві Аріелі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?