Space X успішно запустила ракету Falcon 9: вражаючі фото і відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Space X успішно запустила ракету Falcon 9: вражаючі фото і відео

Space X успішно запустила ракету Falcon 9: вражаючі фото і відео
Джерело:  newsader.com

Американська компанія SpaceX провела черговий успішний запуск своєї ракети Falcon 9 з вантажем для Міжнародної космічної станції, і успішно повернула на землю її перший ступінь через 8 хвилин після старту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на newsader.com.

Варто відзначити, що цей запуск Falcon 9 був першим після переобладнаного стартового комплексу LC-39А.
Ракета вивела на орбіту космічну вантажівку Dragon, яка повинна доставити на МКС близько 2,5 тонн вантажу, у тому числі матеріали для наукових експериментів, а також інструменти для вимірювання озонового шару Землі.


Читайте також: Запуск ракети SpaceX: в мережі весело порівняли США і Росію

22 грудня 2015 року після запуску на орбіту 11 супутників Orbcomm-G2 перша ступінь ракети-носія Falcon 9 FT вперше успішно приземлилася на майданчик посадкової зони.

8 квітня 2016 року  після запуску корабля Dragon в рамках місії SpaceX CRS-8 була здійснена  перша вдала посадка першого ступеню Falcon 9 на плаваючу платформу.



6 травня 2016 року  в рамках місії JCSAT-14 відбулася перша успішна посадка першого ступеню на платформу після запуску супутника.

25 травня компанія  SpaceX в черговий раз змогла посадити перший ступінь ракети Falcon 9 на морську платформу  після запуску в космос.


14 січня,   вперше після аварії у вересні 2016 року SpaceX запустила ракету Falcon 9 і через 8 хвилин після старту  зуміла посадити її на платформу у Тихому океані.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі були вражені реакцією Ілона Маска на успішне приземлення ракети.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?