Смерть Чуркіна: Росія звинуватила Україну в безсердечності в ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Смерть Чуркіна: Росія звинуватила Україну в безсердечності в ООН

Смерть Чуркіна: Росія звинуватила Україну в безсердечності в ООН
Джерело:  online.ua

Росія звинуватила Україну в тому, що та заблокувала заяву голови Ради безпеки ООН про смерть російського постпреда Віталія Чуркіна, який помер напередодні в Нью-Йорку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву представника МЗС РФ Марії Захарової на її сторінці в Facebook.
Читайте також: В орог Путіна обурив соцмережі словами про померлого Чуркіна
"Україна заблокувала прийняття заяви Голови Ради Безпеки ООН, присвяченої В.Чуркіну. У цьому вся нинішня українська "влада": нічого хорошого робити не можуть, тільки всім все псують, в тому числі і собі", - написала Захарова.
Також прокоментував ситуацію і заступник міністра закордонних справ РФ Геннадій Гатілов, який зазначив, що українська сторона обмежилася лише усними співчуттями про смерть Чуркіна.
"Смерть Чуркіна була сприйнята в оонівських колах з великою печаллю, і Рада Безпеки відреагувала на це спеціальною заявою для преси. Шкода, звичайно, що деякі наші партнери, перш за все українські колеги, головуючі в цьому місяці в Раді Безпеки, не змогли переступити через свої політичні позиції і не дали згоди на прийняття офіційної заяви голови Ради Безпеки ООН у вигляді відповідного документа, обмежившись лише усним висловленням співчуття для преси", - заявив Гатілов.
Раніше 21 лютого Рада безпеки ООН прийняла заяву у зв'язку з кончиною постпреда Росії при організації. "Члени Ради Безпеки висловили глибокі співчуття родині постійного представника, уряду і народу Російської Федерації", - йдеться в документі, затвердженому ввечері 20 лютого.
У зв'язку з тим, що Україна на сьогоднішній день є головою Радбезу, заяви Захарової викликали подив у соцмережах. Відзначимо також, Україна не є постійним членом Ради безпеки, тому не може блокувати його заяви.




Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні співчуття у зв'язку зі смертю Чуркіна висловив президент Росії Володимир Путін, який відзначив "високий професіоналізм і дипломатичний талант померлого: при цьому в соцмережах висміяли заяви Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?