Порошенко розповів, чим треба відповісти на гучний указ Путіна: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, чим треба відповісти на гучний указ Путіна: з'явилося відео

Порошенко розповів, чим треба відповісти на гучний указ Путіна: з'явилося відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко запропонував посилити антиросійські санкції у відповідь на підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про визнання в Росії "документів", виданих на окупованому Донбасі.
Про це він заявив в ході зустрічі з Комісаром Євросоюзу з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христосом Стіліанідесом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Адміністрації президента.
Читайте також: Визнання Путіним "паспортів ДНР-ЛНР": в Росії дали яскраве і просте пояснення
"Ми зараз спостерігаємо постійні порушення Мінських угод. Ми бачимо не тільки порушення режиму припинення вогню, але і абсолютно цинічне рішення про визнання фейкових документів фейкових республік", - підкреслив Порошенко.
"З точки зору міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від Мінського процесу, оскільки ці кроки несумісні з виконанням Мінських домовленостей. Вважаємо, що це дуже тривожне явище і воно вимагає рішучих дій до посилення санкцій", - додав український лідер.


Прес-служба президента також інформує, що Стіліанідес, в свою чергу, запевнив Порошенка в підтримці України Євросоюзом.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кремлі назвали недоречним питання про умови, за яких РФ могла б визнати "республіки" ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?