Україна відреагувала на черговий невизнаний "референдум"
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна відреагувала на черговий невизнаний "референдум"

Україна відреагувала на черговий невизнаний "референдум"

20 лютого в Нагірному Карабасі провели "референдум" про перейменування невизнаної республіки в Республіку Арцах, який в МЗС України назвали нелегітимним.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".


Читайте також: Росія провалила плани по створенню свого "НАТО" - приватна розвідка США


В ході "конституційного референдуму" також підняли питання про перерозподіл повноважень фактичної влади регіону. Згідно з результатами голосування, більшість учасників віддало свій голос на користь перейменування і чисто президентську модель влади.


В "конституцію" регіону внесуть зміни, в результаті яких зникне посада прем'єр-міністра, і функції призначення і управління "міністрами" буде виконувати президент.


"Позиція України щодо нагірно-карабахського конфлікту залишається незмінною і полягає в безумовній підтримці суверенітету і територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах. Референдум є порушенням Конституції Азербайджанської Республіки і міжнародного права і не має правових наслідків", - йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України.


Відзначимо, що більшість населення Нагірного Карабаху складають вірмени, і він в односторонньому порядку проголосив в 1991-му році "незалежність", в результаті чого Азербайджан втратив контроль над регіоном.


Як повідомляв ONLINE.UA,  29 грудня 2016 року в Вірменії заявили про спроби проникнути на вірменську територію підрозділами армії Азербайджану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?