На окупованому Донбасі заробляють величезні гроші: названі кілька сум
Категорія
Події
Дата публікації

На окупованому Донбасі заробляють величезні гроші: названі кілька сум

На окупованому Донбасі заробляють величезні гроші: названі кілька сум
Джерело:  online.ua

Блогер під псевдонімом Фашик Донецький, що живе в Донецьку, пояснив, чому вигідна окупація Донбасу, і скільки на ній заробляють.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Яка нах*р блокада, якщо в центрі Донецька, в "Варусі" повно свіжого "Світоча"?, - пояснив Фашик Донецький, чому не підтримує блокаду. - Яка нах*р блокада, якщо в Донецьку повно "Корони" - причому свіжої, знову-таки. Це не везуть в кишенях по дві-три штуки. Це везуть фурами. Ну і розкажіть мені про блокаду! Коли була ж*па в Авдіївці, вугілля Ахметова так і їздило. І де блокада тут?"


Читайте також: Житель Донецька розповів про шокуючі ціни на продукти в місті


"У нас люди повірили в карго-культ блокади, що блокада сама візьме і все змінить. Друзі, ну ви гоните! Тим більше, коли за справу береться Семенченко - так там або кров, або бабло. Пам'ятайте, скільки було в інтернеті про те, як він контрабанду лісу інспектував? І що? Де результати? Цирк. Ось тільки тут не тільки смішно, але і страшно. Зараз дивлюся по тій же медіасфері: така йде поляризація суспільства, що жах охоплює. Відкриваєш той же Facebook - напруга аж по рукам б'є. Всі вірять, що якщо контрабас сюди не буде йти, то мірняк сам візьме граблі і почне танки ламати. Друзі, ви гоните! Я ж кажу - лютий-лютий цирк", - продовжив він.


"З приводу вугілля, друзі, найцікавіше - тут, з боку, зараз дуже чітко видно, кому і що блокують. Якби так звана блокада на щось впливала - першими б завили сепари, правильно?", - додав блогер.


"Сепари отримати в руки ось такий козир, нарешті сказати: "Ось вам холодомор! Ви нас обстрілювали, а ми вам вугілля не даватимемо". І війна закінчена, так? Але сепари ж мовчать! А повскривалися все ті, хто в високих кабінетах. То про яку блокаду можна взагалі говорити, якщо це звичайна ширма? Простих людей просто використовують, як це було вже не раз. Скількох простих хлопців посадили після так званої блокади Криму? Людям адже дали реальні терміни! І що зробили Семенченко і так далі? Ні-чо-го! Пацани сидять, а Семенченко далі розповідає про те, що "злочинна влада зліває патріотів!" Цирк!", - підкреслив він.


Читайте також: Будь-хто може виїхати з окупованого Донецька без пропуску: названі розцінки


"Що таке блокада? Мінус все, так? Тут адекватні люди готові сидіти без інтернету, без води, без всього взагалі абсолютно. Вони готові до того, що Донецьк до чортової матері взагалі знесуть! Під нуль. Як це було з Алеппо. Вони готові. Вони готові до цього з першого дня окупації. Ну, і де?.., - запитав Фашик Донецький. - Мінус інтернет, мінус соцвиплати. Про яку блокаду йдеться взагалі, якщо тут вата спокійно оформляє пенсію без виїзду! Яка це блокада? Друзі, давайте порахуємо, скільки пенсіонерів тут знаходиться - на око. Припустимо, двісті тисяч. Оформити одну пенсію варто тут три тисячі гривень. Мінімум. Давайте помножимо 3 тисячі на двісті. Це так, до слова. Плюс додамо сюди регреси шахтарям і так далі, тощо. Так де блокада, друзі? А хто ці хабарі бере? Вата? Або патріоти? Цирк. Цирк на дроті".


"Для того, щоб зробити реально блокаду, потрібно розуміти дві речі. Окей, ми робимо блокаду. Для чого? Блокада нам повинна дати що? Якийсь результат. А який результат? Окей, добре, ми перестали фінансувати сепарів. Добре. І що далі відбувається? А далі не відбувається нічого. Вони ось це ось вугілля вивезуть в РФ, а РФ його продасть нам. І все. А якщо вони не продадуть в РФ це вугілля, тоді нам доведеться купувати більше газу у тій же РФ - з Словенії, або звідки там", - сказав блогер.


Читайте також: Стало відомо, як жителів Донецька зганяють на похорон бойовиків і протести проти "хунти"


"Хоча за три роки - ну, друзі... У світі офіційно заявлено про перевиробництво вугілля. За три роки можна було червоний сарай забити вугіллям. Ну не буває так, що коли в світі перевиробництво товару, його можна закуповувати лише в Макіївці. Ну, про що ми говоримо? А от якщо ми згадаємо про те, що в основному все вугілля, яке йде - ахметовське, тоді все стає зрозуміло. Але розповідати, ніби в одній Макіївці є антрацитове вугілля, це ж смішно! Вугілля, мазут, що завгодно, але - три роки, друзі! Забийте склади і забудьте взагалі про це! А нам розповідають про віялові відключення без донецького вугілля", - зазначив він.


"На кону - велике бабло, - прокоментував блогер питання журналіста про те, що складається враження, що комусь не хочеться, щоб це закінчувалося. - Великі нулі. Зараз в копанці тонна вугілля коштує чи то двісті, чи то триста гривень. Ми беремо це вугілля, проводимо, як вугілля з шахт - і продаємо за скільки? 1600 по формулі "Роттердам+". Нормальний прикол - 1300 гривень з ліхтаря? По-моєму, нехило. І це - з однієї тонни. А в вагоні їх скільки? 50, 100 тонн? Не пам'ятаю точно. З так званих "націоналізованих" шахт у орків беремо вугілля, проводимо його, як українське - на шахту приходить бабло, і сепари його забирають. Це складно здогадатися?!"


"А вони казки розповідають про віялові відключення. Ми вже переживали віялові відключення. І що? Ніхто ж не помер, по-моєму, до цих пір. Лікарні все одно відключати не будуть. Лікарні - це стратегічні об'єкти. Я пам'ятаю ті часи, коли відключали світло з 19 до 20. На годину. І чого? Я це пережив. І нічого. Проблем немає", - резюмував Фашик Донецький.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Адекватні люди в Донецьку готові, що його знесуть під нуль, але Україна тупить - блогер Фашик Донецький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?