Росія відправила на Донбас елітний спецназ: стало відомо його завдання
Категорія
Події
Дата публікації

Росія відправила на Донбас елітний спецназ: стало відомо його завдання

Росія відправила на Донбас елітний спецназ: стало відомо його завдання
Джерело:  online.ua

На Донбасі були помічені елітні загони спецназу Головного розвідувального управління Генштабу Росії, що імовірно планують серію диверсій проти українських військовослужбовців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook військового експерта і народного депутата Дмитра Тимчука.


Військовий експерт зазначив, що розвідпідрозділи по 20-25 чоловік спецназу ГРУ зафіксували на кількох ділянках передової: на ділянці від Старогнатівки до Докучаєвська, в районі Тельманового, навпроти Невельського, на лівому фланзі Світлодарської дуги від Троїцького до Рассадок. Загони розбиті на диверсійно-розвідувальні групи по 5-6 чоловік.


Читайте також: Названо число бойовиків, військових РФ і їх техніки на Донбасі: з'явилася інфографіка


При цьому бійці відмінно екіпіровані, дисципліновані, "працюють" наїздами, максимально дотримуючись правил секретності під час переміщень: приховують обличчя, які не мають відзнак і називають один одного виключно за позивними або номерами.


"У район виконання завдань на передовій прибувають власним автотранспортом, з «місцевим» командуванням і бойовиками спілкуються виключно через службову необхідність, проявляють винятковий інтерес до способів інфільтрації в найближчі тактичні тили українських військ (дуже ретельно і приховано вивчають передові рубежі на цілому ряді ділянок), використовують для ведення розвідки широкий арсенал технічних засобів (зазначаються портативні РЛС і засоби радіорозвідки)", - продовжив він.


"По ряду ознак, дані ДРГ готують ряд «гучних» диверсій проти підрозділів ЗСУ на передньому краї і в тактичному тилу. Судячи з інформації, що є потрібною командирам даних груп, особливою увагою будуть користуватися контрольні пункти і пункти управління українських військ, склади боєприпасів і ПММ, базові табори, стоянки бойової техніки, можливе «полювання» на окремих військових начальників сил АТО", - резюмував Тимчук.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Стокгольмському інституті дослідження проблем світу представили доповідь, згідно з якою,  Росія поставляє терористичним угрупованням на Донбас протитанкове і зенітне озброєння, бронетехніку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?