Політик, який сказав правду про Донбас на росТБ, розкрив суть пропаганди РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Політик, який сказав правду про Донбас на росТБ, розкрив суть пропаганди РФ

Політик, який сказав правду про Донбас на росТБ, розкрив суть пропаганди РФ
Джерело:  online.ua

Кремль професійно використовує імперські штампи для пропаганди величі Росії.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський опозиційний політик Леонід Гозман, який в ефірі "Росія-1" назвав росіян співучасниками вбивств на Донбасі.
"Пропаганда дуже ефективна. Вона створює картину світу. У цій картині є хороша, що несе світло, Росія, яка оточена або вдячними "молодшими братами", або ворогами. У цьому світовідчутті є уявлення про те, що велич країни дорівнює силі держави. Тому, коли держава проявляє силу, то це і є та сама велич, яка забезпечує людям те, що в психології називають "успішною ідентичністю", - зазначив політик. - Прикладом може бути ситуація з анексією Криму, коли протиправна і безглузда з точки зору реальних інтересів громадян РФ дія не просто була зустрінуте позитивно, а лягла в основу нового світовідчуття".

Читайте також: У Росії дали прогноз щодо Путіна та повернення Криму Україні
На питання журналіста про те, наскільки напрацювання радянської пропаганди поєднуються з діючою, він відповів: "У тій мірі, в якій за радянських часів використовували імперські штампи, в тій мірі поєднується. Але сучасна пропаганда набагато більш професійна, ніж радянська".
"Мабуть, більш розумні люди працюють", - висловив свою думку щодо причин поліпшення якості пропаганди Гозман.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін не тільки не хоче, але і не може повернути Крим Україні - російський опозиціонер Гозман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?