Українському футболу загрожує виключення з УЄФА і ФІФА - юрист
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українському футболу загрожує виключення з УЄФА і ФІФА - юрист

Українському футболу загрожує виключення з УЄФА і ФІФА - юрист
Джерело:  Плюс спорт

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) і Європейський футбольний союз (УЄФА) можуть призупинити членство ФФУ і заборонити українським клубам брати участь в єврокубках.
Як повідомляє ONLINE.UA, таке рішення може спіткати наш футбол через позов футбольного клубу "Карпати" в цивільний суд Львова.
"Карпати" відкрили ящик Пандори. Уже завтра будь-яке рішення ФФУ може бути опротестовано в якомусь районному суді України. УЄФА на таке очі не закриє і почне діяти, щоб інші команди не йшли шляхом "Карпат". Порушення серйозне, тому що, фактично, держава втрутилася в футбол, що суперечить всім нормам ФІФА та УЄФА. І якщо говорити про наслідки, то вони можуть бути більш серйозні: УЄФА може заборонити всім нашим клубам виступати в єврокубках або призупинити членство ФФУ. У подібних ситуаціях УЄФА матиме справу не з "Карпатами", а з ФФУ. До Києва надійде сигнал зі Швейцарії, мовляв, ви повинні впоратися з клубом-бунтівником. І якщо федерація не впорається, то отримає санкції від УЄФА", - сказав футбольний юрист Дмитро Коробко в інтерв'ю "Плюс Спорт".

Читайте: Укра їна - це Європа: новачок "Карпат" розповів, чому вибрав нашу країну
Варто відзначити, що "Карпати" виграли справу проти ФФУ у Франківському суді Львова, порушивши норми ФІФА та УЄФА. "Карпати" виграли суд проти колишнього футболіста Володимира Гудими.
У той же час в львівському клубі вже заявили, що готові відкликати позов проти Гудими в цивільному суді, якщо буде діалог з ФФУ. У свою чергу ФФУ вже пригрозила "Карпатам" позбавленням статусу професійного клубу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?