У французької "подруги Путіна" з'явилися нові проблеми
Категорія
Світ
Дата публікації

У французької "подруги Путіна" з'явилися нові проблеми

У французької "подруги Путіна" з'явилися нові проблеми
Джерело:  Головком

Поліція Франції взяла під варту Тьєрі Лежье, главу передвиборного штабу і охоронця  кандидата в президенти Марін Ле Пен, в штаб-квартирі партії якої раніше пройшли обшуки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Главком.
Як пише французьке видання Le Figaro, Лежье був затриманий у справі про нецільове використання коштів Європейського Союзу. Перед цим він і глава кабінету партії "Національний фронт" Катрін Гріз були допитані судовою поліцією. Їх звинувачують в тому, що вони отримували плату за неіснуючу роботу.

Читайте також: Ось вам і причина заяв: в мережі посміялися над боргами "подруги" Путіна
Ле Пен в свою чергу заявила, що справа є політичною змовою проти неї.
«Французи знають як відрізнити реальні справи і політичну змову», - сказала вона.
Європейське бюро по боротьбі з шахрайством встановило, що голова партійного кабінету Ле Пен Катрін Гріз і охоронець Тьєрі Лежье були фіктивно найняті в якості помічників європарламентарія. Відзначається, що кримінальне провадження було відкрито 15 грудня. Гріз заробила 298,5 тис. євро, які Ле Пен мала відшкодувати до 31 січня. Заробіток Лежье в розмірі 41,5 тис. євро необхідно повернути до 28 лютого.
Ле Пен заявила, що не буде «зазнавати переслідувань», повертаючи гроші назад. Тому Європарламент буде утримувати половину її заробітної плати, поки не будуть відшкодовані всі кошти.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  Марін Ле Пен значно відстає в президентській гонці у Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?