NASA оголосила про сенсаційне відкриття нових планет: з'явилися цікаві деталі й фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA оголосила про сенсаційне відкриття нових планет: з'явилися цікаві деталі й фото

NASA оголосила про сенсаційне відкриття нових планет: з'явилися цікаві деталі й фото
Джерело:  Nature

На  прес-конференції, яку NASА анонсувала 21 лютого, вчені заявили про виявлення семи землеподобних екзопланет, що обертаються навколо ультрахолодного карлика TRAPPIST-1, на яких потенційно може бути життя.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nature.
Вчені виявили у зірки TRAPPIST-1 сім планет розміром з Землю, на трьох з яких умови підходять для існування життя, оскільки імовірно вони володіють водою і густою атмосферою.
"Наші спостереження виявили, що як мінімум сім планет розміром і масою схожі з Землею обертаються навколо TRAPPIST-1", - йдеться в статті Мікаеля Жійонне з Інституту технологій і астрофізичних досліджень Льєжського університету в Бельгії і його колеги.
Читайте також: NASA вразило яскравими фото Землі, зробленими з космосу




Зірка TRAPPIST-1 розміром з Юпітер і масою 8% знаходиться приблизно в 39 світлових роках від Землі. У 2016 році вчені знайшли у цієї зірки три планети, тепер, продовживши свої спостереження, вони виявили ще чотири.
Температура на всіх семи планетах може бути придатною для існування рідкої води на поверхні. Однак, за розрахунками вчених, найбільш комфортні для життя умови мають лише три з них.
На трьох найближчих до зірки планети, ймовірно, занадто спекотно для існування життя, на найдальшій - занадто холодно. Тому з точки зору пошуків життя найцікавіші залишилися три планети між ними. Планетну систему TRAPPIST-1 зараз спостерігають за допомогою космічного телескопа Hubble з метою встановити наявність атмосфери на планетах.
Як повідомляв ONLINE.UA,  вчені NASA за допомогою телескопа "Хаббл" сфотографували явище, яке назвали "смерть зірки, схожої на Сонце".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?