Відкриття нових планет: з'явилися нові відео й подробиці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Відкриття нових планет: з'явилися нові відео й подробиці

Відкриття нових планет: з'явилися нові відео й подробиці
Джерело:  Meduza

Стали відомі подробиці відкриття вченими NASА семи землеподібних екзопланет, де потенційно може бути життя.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.
Нагадаємо, астрономи знайшли схожі на Землю планети, які обертаються навколо зірки TRAPPIST-1 в сузір'ї Водолія. Причому на всіх семи планетах може бути рідка вода, але на трьох з них знайти її найімовірніше, ніж на інших.
Читайте також: Відкриття нових планет розбурхало мережу: з'явилися перші відео
Червоний карлик TRAPPIST-1 в сузір'ї Водолія розташований в 39 світлових роках від Землі. У 2016 році астрономи за допомогою наземного телескопа виявили три планети, які обертаються навколо цієї зірки. Після цього астрономи дослідили TRAPPIST-1 за допомогою космічного телескопа «Спітцер» і виявили ще чотири планети. На всіх з них може бути вода. Раніше вчені вже знаходили системи з сімома планетами, але ніколи вони не були такі схожі на Землю.
Відзначається, що про знайдені планети відомо небагато. Як заявив бельгійський астроном Мікель Жійонне, "їх атмосфера може бути схожа на атмосферу Землі або Венери, а може бути і зовсім іншою".
Вчені знають тільки приблизні розміри планет, зокрема, що за розмірами вони схожі на Землю. Крім того, відомо, як часто вони роблять один оборот навколо своєї зірки: від півтора до 20 днів. Всі планети знаходяться набагато ближче до зірки, ніж в Сонячній системі: якщо TRAPPIST-1 помістити на місце Сонця, то всі її планети опиняться всередині орбіти Меркурія. Планети розташовані так близько, що з кожної з них можна побачити сусідні, як Місяць з Землі.



Як повідомляв ONLINE.UA,  вчені NASA за допомогою телескопа "Хаббл" сфотографували явище, яке назвали "смерть зірки, схожої на Сонце".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?