NASA запропонувала прогулянку по планеті, що схожа на Землю: яскраве відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA запропонувала прогулянку по планеті, що схожа на Землю: яскраве відео

NASA
NASA запропонувала прогулянку по планеті, що схожа на Землю: яскраве відео

Вчені аерокосмічного агентства США NASA змоделювали поверхню  планет екзопланетної системи, схожих на Землю.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.


Читайте також: Вчені виявили зірку, на якій є "передумови життя": з'явилися подробиці


Нагадаємо, що знайдені сім планет знаходяться на відстані в 40 світлових років (235 трильйонів миль) від нашої в зоряній системі ультрахолодного карлика TRAPPIST-1 в сузір'ї Водолія. "Відкриття встановлює новий рекорд по найбільшій кількості ймовірно населених планет, знайдених навколо однієї зірки за межами нашої Сонячної системи", - йдеться в повідомленні.


Вперше про планети заявили в травні 2016 року, коли дослідники в Чилі знайшли три планети. Пізніше для їх вивчення задіяли Великий телескоп європейської південної обсерваторії і телескоп Spitzer і назвали знайдену систему екзопланет в честь невеликого телескопа в Чилі, за допомогою якого вона була знайдена.


На думку вчених, вода в рідкому вигляді повинна бути на всіх семи планетах, однак найімовірніше її існування у трьох, які перебувають в "зоні життя". Поверхня планет ймовірно скеляста. В цілому, на планетах з деякими відмінностями повторюються умови, які виникли на Землі для появи життя.


Вчені змоделювали ймовірні умови на планетах і оприлюднили відеоролик, в якому можна на них подивитися:



Як повідомляв ONLINE.UA,  відкриття семи землеподобних планет викликало бурхливе обговорення в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?