ОБСЄ прийняла важливе рішення щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ прийняла важливе рішення щодо Донбасу

ОБСЄ прийняла важливе рішення щодо Донбасу

Організація з безпеки і співробітництва в Європі посилить роботу Спеціальної моніторингової місії в Україні.
Про це в ході засідання Радбезу ООН заявив міністр закордонних справ Австрії, глава ОБСЄ Себастьян Курц, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на центр новин Організації Об'єднаних Націй.
Читайте також: Я не задоволений: глава ОБСЄ зробив кілька заяв на Донбасі
"Одне з центральних питань, з якими доводиться мати справу ОБСЄ, - криза в Україні та навколо України. Ця криза має ряд аспектів: це анексія Криму, поставки зброї на Донбас, роль Російської Федерації, здійснення Мінських угод і численні акти насильства. Всі ці питання регулярно обговорюються в ОБСЄ", - підкреслив Курц.
"Необхідно домагатися поліпшення умов життя місцевого населення, особливо уздовж лінії зіткнення. У зв'язку з цим вкрай важливо забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій до людей, які потребують допомоги", - зазначив глава ОБСЄ, додавши, що в ході візиту на Донбас в січні 2017 року на власні очі побачив, наскільки критична ситуація.
Курц назвав неприйнятним рівень насильства, який фіксується на Донбасі в останні дні, і заявив про намір збільшити кількість спостерігачів СММ ОБСЄ, зміцнити їх технічний потенціал і збільшити години патрулювання у лінії розмежування.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в СММ ОБСЄ розвінчали брехню терористів, пояснивши, що в акції протесту, яка пройшла в Донецьку проти діяльності Місії, брало участь кілька сотень людей, а не кілька тисяч, як стверджували бойовики ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?