Навколо окупованого Криму розгорається новий скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Навколо окупованого Криму розгорається новий скандал

Верховна Рада України
Навколо окупованого Криму розгорається новий скандал

Верховна Рада України прийняла офіційне звернення до ОБСЄ, в якому попросила зробити юридичні висновки в звіті з виборів до Держдуми Росії, які були проведені в окупованому Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Документ «Про Остаточний звіт ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах в Державну Думу Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року» підтримали 239 народних депутатів.
У зверненні Верховна Рада просить ОБСЄ перевірити, чому в звіті з виборів до Держдуми Крим не був названий окупованою територією.

Читайте також: У Росії дали прогноз щодо Путіна та повернення Криму Україні
Крім того, в документі зазначено, що звіт ОБСЄ "не містить ніякої юридичної оцінки впливу проведення голосування в Криму і місті Севастополь на результати цих виборів".
"У звіті навіть не згадується той факт, що Крим і Севастополь є незаконно окупованими Російською Федерацією територіями. В той же час неможливість моніторингу за виборами в Криму в звіті пояснюється "відсутністю консенсусу в питаннях статусу Криму серед країн-учасниць ОБСЄ", при цьому про домовленості щодо включення в остаточний звіт саме такого формулювання було оголошено публічно окремими членами ЦВК РФ безпосередньо після дня голосування", - йдеться в зверненні.
Крім того, Верховна Рада вважає вибори в Держдуму РФ грубим порушенням основних принципів і норм міжнародного права, а їх результати і юридичні наслідки і, відповідно, склад, повноваження, акти і рішення Держдуми - нелегітимними.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі висміяли привітання президента Росії Володимира Путіна з третьою річницею окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?