Рада вирішила не влаштовувати репресії українцям в податковій сфері
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада вирішила не влаштовувати репресії українцям в податковій сфері

Верховна Рада України
Рада вирішила не влаштовувати репресії українцям в податковій сфері

Верховна Рада вирішила відмовитися від оподаткування спадкоємців-онуків, а також не підтримала відновлення Податкової міліції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
Зокрема спадкоємцям спростили оформлення спадщини для найближчих родичів, які мають право на спадкування за законом.
Законом встановлено, що оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб не тільки об'єкти спадщини, які успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, але і об'єкти спадщини, що успадковується членами сім'ї другого ступеня споріднення.
Читайте також: П орожні слова: в Раді жорстко відповіли на нову ідею Савченко
За це рішення проголосували 278 народних депутатів.
Тим часом щодо питання про відновлення діяльності Податкової міліції розгорнулися бурхливі суперечки, в яких взяв участь міністр фінансів Олександр Данилюк, який закликав не голосувати за документ.
"Податкова міліція - це репресивний орган, який тиснув на бізнес, при цьому, не зменшуючи рівень фінансової злочинності. Ця спадщина має залишитися в минулому", - заявив він.
Крім того, Данилюк зазначив, що не розуміє поспіху, з яким був внесений законопроект.
У свою чергу глава податкового комітету Ніна Южаніна заявила, що норми, які внесені в документ, лише виправляють технічну помилку.
"Ніяких примх, ніякої шкоди для держави, для суспільства, для бізнесу вони не несуть. Це технічні правки", - сказала вона.
Читайте також: Поя ва в Раді нардепа-прогульника розвеселила мережу: опубліковані фото
Южаніна закликала депутатів "підтримати в другому читанні і в цілому це рішення комітету".
"Ми не можемо просто ліквідувати податковий орган. Повинна бути спеціальна процедура, що передбачає передачу всіх справ від одного органу до іншого", - підкреслила вона.
В результаті рішення про відновлення роботи Податкової міліції підтримали 194 депутати при 226 необхідних і законопроект був провалений.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Верховна Рада прийняла звернення до ОБСЄ, в якому просила зробити юридичні висновки в документі про проведення виборів Держдуми РФ в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?