ЗМІ: у одеській митниці почали відбирати вантажопотоки
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ: у одеській митниці почали відбирати вантажопотоки

ЗМІ: у одеській митниці почали відбирати вантажопотоки
Джерело:  politeka.net

Вантажі, які надходять на Одеську митницю ДФС, в ручному режимі перенаправляються в інші області нібито для незаконного оформлення.
Про це пише видання Politeka в матеріалі "ДФС Leaks", посилаючись на джерело, яке до недавнього часу працювало в структурі фіскальної служби.
Як повідомляє видання, перенаправлення імпорту почалося після призначення на посаду в.о. голови Одеської митниці Олексія Василенка в листопаді 2016 р. За словами співрозмовника видання, в орбіту Василенка входять глави митниць Львова і Запоріжжя брати Віталій і Сергій Черкунови, а також глава Дніпропетровської митниці Сергій Слічко.
"Під управлінням Василенка вантажі з Одеського порту перенаправляються на оформлення саме на ці митниці - Львівську, Дніпропетровську, Запорізьку (конкретніше, на митний пост "Мелітополь"). Саме сюди течуть золоті ріки нелегального оформлення імпорту за "пільговими умовами". Звичайно ж, до офіційних показників митниць це не має ніякого відношення", - стверджують журналісти.
"Після призначення Віталія Черкунова перед інспекторами митниці було поставлено умову: їм необхідно переоформитися на власні посади. Звісно, ​​не безкоштовно. І природно, що звані розцінки істотно перевищують зарплати інспекторів в 3000 грн. Йдеться про суми від 5000 до 50 000 доларів. Ну а щоб не стати об'єктом службової перевірки "за дисциплінарні порушення", потрібно викласти 10 000. Таким чином, інспекторів абсолютно свідомо і цілеспрямовано штовхають на те, щоб порушувати закон і брати побори з підприємців - аби зберегти своє місце", - також стверджується в матеріалі, причому автор має на увазі Львівську митницю.
Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк розкритикував роботу Державної фіскальної служби, звинувативши її в корумпованості і тиску на бізнес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?