Гонтарева зробила важливий прогноз щодо валютного ринку України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева зробила важливий прогноз щодо валютного ринку України

Гонтарева зробила важливий прогноз щодо валютного ринку України
Джерело:  apostrophe.ua

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарева не виключила, що через блокаду на Донбасі на валютному ринку введуть "антикризові заходи".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.
Гонтарева пояснила, що "базовий сценарій" Нацбанку, який передбачає відсутність загострень на Донбасі і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, передбачає подальше скасування обмежень на валютному ринку.
Але в разі продовження блокади валютні надходження в Україну можуть значно скоротитися.

Читайте також: У Гонтаре вої оголосили про сумний для України рекорд
"Негативні наслідки для нашого платіжного балансу можуть бути на рівні $2 млрд. З одного боку, можемо побачити зменшення надходжень валютної виручки від металургів, а з іншого боку - попит на валюту, яка необхідна для купівлі вугілля", - сказала Гонтарева.
Глава Нацбанку додала, що якщо зупиниться металургія, будуть запроваджуватися антикризові заходи.
"Якщо зупиняється металургія, значить будемо робити антикризові заходи", - сказала Гонтарева.
Глава НБУ нагадала, що в 2014-2015 роках діяв жорсткий контроль за валютними операціями і обмеження на купівлю валюти через загострення ситуації на сході.
Як повідомляв ONLINE.UA, 15 лютого в Кабінеті міністрів України прийняли рішення про впровадження надзвичайних заходів в енергетиці через дефіцит вугілля, викликаного блокадою активістами поставок сировини з окупованих територій Донецької і Луганської областей.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?