Луценко показав групу небезпечних сепаратистів, затриманих в Україні: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

Луценко показав групу небезпечних сепаратистів, затриманих в Україні: опубліковані фото

Луценко показав групу небезпечних сепаратистів, затриманих в Україні: опубліковані фото

В Одеській області співробітники прокуратури і Служби безпеки затримали  групу сепаратистів, котрі викрали народного депутата Олексія Гончаренка.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Слідчі прокуратури і управління СБУ в Одеській області викрили злочинну групу осіб, яка протягом року організувала і розповсюджувала на території Одеси книги і буклети для розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної честі і гідності", - повідомив він.
Також Луценко зазначив, що під час розслідування діяльності сепаратистів "були отримані дані про плани членів цієї злочинної групи до викраденню народного депутата України Олексія Гончаренка для помсти за події травня 2014".


Читайте також: Нардеп Гончаренко розкрив нові подробиці свого "викрадення"

"Зазначені особи під контролем спецслужб 23 лютого викрали Олексія Гончаренка і планували спотворити обличчя кислотою і розбити молотком коліна", - додав він.
За результатами спецоперації були затримані троє членів злочинної групи
"Серед них депутат Лиманського районної ради Одеської області і колишній військовослужбовець. У одного з членів вилучений паспорт громадянина Російської Федерації. У фігурантів справи вилучені балаклави, ємність, в якій, за попередньою інформацією, перебувала кислота, і молоток", - заявив генпрокурор.
Крім того, він додав, що серед літератури, яку поширювали сепаратисти, були такі видання: "Слуги зла або як виглядає український націоналізм", "Одеські дзвони Хатині".
"За висновками експертиз, ця література спрямована на пропаганду національної ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також спрямована на актуалізацію ненависті до українських патріотів", - резюмував генпрокурор.
У коментарях до мого повідомлення Луценко додав, що "теж" не любить епатаж Гончаренко, але того "реально готувалися спотворити реальні злочинці".


Як повідомляв ONLINE.UA,  народний депутат Олексій Гончаренко розповів, що його викрадення було інсценоване і стало частиною спецоперації СБУ.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?