Українцям розповіли, як припинити війну на Донбасі без капітуляції
Категорія
Політика
Дата публікації

Українцям розповіли, як припинити війну на Донбасі без капітуляції

Українцям розповіли, як припинити війну на Донбасі без капітуляції
Джерело:  online.ua

Війну на Донбасі без капітуляції можна припинити, якщо говорити з Росією мовою сили, яку вона добре розуміє.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA повідомив міністр закордонних справ України в 2007-2009 роках, голова Центру дослідження Росії Володимир Огризко.
"Є два способи повернення Криму і миру на Донбасі. Один шлях веде до поразки і прийняття умов, які можна назвати капітуляцією. А другий шлях веде до перемоги і справедливості - агресор повинен бути покараний і відшкодовувати збитки", - сказав Огризко.
На думку Огризка, починати потрібно з того, що немає конфлікту на Донбасі, а є російська агресія на Донбасі і анексія Росією частини української території - Криму.
"Я вважаю це важливим, тому що коли ми зміщуємо акценти в лексиці, ми даємо неправильні сигнали - і у власній свідомості, і назовні. Йдеться саме про агресію, і про це ми повинні говорити абсолютно чітко", - заявив Огризко.
Читайте також: Є один спосіб змусити Росію поводитись адекватно - відомий дипломат дав рецепт
Він додав, що потрібно мобілізувати Україну і весь цивілізований світ на розуміння, що ми маємо справу саме з агресором.
"Росія створює загрозу для всієї цивілізації, і з такою країною треба говорити не "мовою прохань, вибачень і стурбованості", а мовою сили, яку Росія тільки й розуміє. Інакше вирішення цієї проблеми у нас і буде таким, як у Придністров'ї, в Абхазії або Південній Осетії, Нагірному Карабасі. На мою думку, єдиним способом змусити Росію поводитись адекватно є посилення тиску через різні санкції", - підсумував Огризко.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Є два способи повернути Крим і домогтися миру на Донбасі - Володимир Огризко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?