Глава кіберполіції назвав найпоширеніші злочини в інтернеті
Категорія
Події
Дата публікації

Глава кіберполіції назвав найпоширеніші злочини в інтернеті

Глава кіберполіції назвав найпоширеніші злочини в інтернеті
Джерело:  online.ua

За словами глави Департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергія Демедюка, найбільш поширеними злочинами в інтернеті виявилися старі перевірені афери, пов'язані з "виграшем" великого призу.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Все новеньке - це дуже добре забуте старе. Шахрайство якраз і полягає в простому обмані. Чим простіше спосіб обману, тим більше постраждалих виявляється. На сьогодні найпопулярніші злочини - економічного характеру", - підкреслив він.
За його словами, причина поширення таких злочинів в тому, що "люди збідніли, дуже велика частка населення України - фінансово неспроможна".

Читайте також: В Україні з'явилися загадкові хакери, які атакували десятки підприємств - західні ЗМІ

"І тут їм як манна з небес падає "подарунок", про який їх сповіщають за допомогою СМС-повідомлень, дзвінків на мобільний. Іноді шахраї, використовуючи SIP-телефонію, дзвонять навіть на стаціонарний телефон - і це взагалі змушує людей втрачати зв'язок з реальністю", - розповів Демедюк.
Він зазначив, що українці вважають, "якщо вже на стаціонарний телефон дзвонять - то це вже точно справжня фірма, яка проводить справжній розіграш".
"Нам же давно крім як для того, щоб провести опитування або зробити офіційне попередження, на стаціонарний телефон ніхто не дзвонить. А тут вам дзвонять і повідомляють про виграш. Якщо знають, можуть ще й прізвище назвати або номер квартири. І ви "виграєте" якийсь дорогий "приз" - від машини до квартири", - розповів поліцейський.



При цьому багато громадян потрапляють в тенета шахраїв через розсилки.
"Ви колись десь свої контактні дані залишили або реєструвалися десь - і ці дані потрапляють в загальний доступ. В бази, які використовують шахраї для такого фішингу, тобто лову потенційних жертв. З мільйона обов'язково знайдеться хоч один, хто "поведеться", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA: Чим простіше спосіб обману шахраями в інтернеті, тим більше потерпілих - глава кіберполіції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?