Багатьом ЗМІ нецікаво: в кіберполіції розповіли, як захистити дітей від злочинів
Категорія
Культура
Дата публікації

Багатьом ЗМІ нецікаво: в кіберполіції розповіли, як захистити дітей від злочинів

Багатьом ЗМІ нецікаво: в кіберполіції розповіли, як захистити дітей від злочинів
Джерело:  online.ua

Багато українських ЗМІ не застерігають батьків про небезпеки, які чекають на дітей в Інтернеті, сенсації виникають тільки після скоєних злочинів, зокрема - доведень до самогубств.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.
На думку глави кіберполіції, щоб убезпечити дитину від негативу в Інтернеті, перш за все потрібно спілкуватися з нею.
"Це моя особиста порада чи думка: треба просто з ними спілкуватися старими добрими методами. Проводити ігри не онлайн, а фізичні. Відволікати їх від кіберпростору, від того кіберактивного життя", - порадив Демедюк.
Читайте також: Глава К іберполіції назвав найпоширеніші злочини в інтернеті

Глава кіберполіції також повідомив, що поліція попереджає батьків про "кібернебезпеки", але ця практика не є масовою.
"Для цього необхідно залучати також ЗМІ. Не всі вони хочуть таке робити, бо це - "неформат", "нецікаво" тощо. Ми робимо все від нас залежне, щоб максимально поширювати інформацію", - сказав Демедюк.
За його словами, правоохоронці проводять лекції в школах і бачать, що діти дуже добре розбираються в IT-сфері.
"Вони, виявляється, між собою створюють якісь форуми, спілкуються, обговорюють вчителів, обговорюють, як зробити ті чи інші порушення в школі. Навіть зрив уроків, "підриви" - все це вони обговорюють, не виходячи з класного кабінету. Вони дуже прекрасно знають, як це робиться. На це ніхто не звертає увагу", - підсумував Демедюк.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Чим простіше спосіб обману шахраями в інтернеті, тим більше потерпілих - глава кіберполіції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?