ЗМІ дізналися про підготовку гучних відставки і призначення в українській владі
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про підготовку гучних відставки і призначення в українській владі

ЗМІ дізналися про підготовку гучних відставки і призначення в українській владі

У ЗМІ з'явилася інформація про майбутнє звільнення Валерії Гонтаревої з поста керівника Національного банку України і можливе призначення на цю посаду екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал, оприлюднений "Дзеркалом тижня".


За інформацією видання, Гонтарева говорила про свій відхід з президентом України Петром Порошенко в кінці відпустки на початку січня 2017 року та в Давосі. Також глава НБУ провела бесіди про відставку з главою МВФ Крістін Лагард в ході візиту в США в середині лютого, і з заступниками в Нацбанку.


Читайте також: Націоналізація "ПриватБанку": з'явилося пояснення, чому Порошенко вперто не звільняв Гонтареву


Однак офіційних підтверджень Гонтарева не дала: "Якщо рішення про відставку буде прийнято, то я оголошу про це публічно мінімум за місяць до відходу з посади, як це зробив, наприклад, перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, що працював в нашій команді. Поки ж я дуже активно працюю і зараз перебуваю з робочим візитом в Брюсселі, де буду виступати з доповіддю про досвід такої грандіозної, реалізованої нами в Україні системи очищення і реформування банківської системи", - заявила вона в ході телефонної розмови, проте залишила без коментарів питання про те, чому про її намір покинути посаду вже було оголошено заступникам.


"Розмову Гонтаревої з її заступниками дійсно правильніше назвати інформаційною бесідою, ніж офіційним оголошенням, яке можна було б розглядати як точку відліку між моментом оголошення і фактом складення повноважень", - йдеться в повідомленні.


У той же час, видання відзначає, що для Порошенка пріоритетною кандидатурою на пост глави НБУ є Арсеній Яценюк, який сам має більше амбіцій, і вважає за можливе повернення на пост прем'єр-міністра після парламентських виборів.


"Нинішній майже нулевий рейтинг екс-прем'єра не бентежить, оскільки на той час його "негативний портфель" вже підзабудеться, а ось найбагатших ресурсів, накопичених в якості президентського пайовика в "Ltd-Україна", виявиться достатньо, щоб розраховувати на повторення електорального успіху 2014 року", - йдеться в статті.


"Дзеркало тижня" також пише, що першою реакцією Яценюка на пропозицію Порошенко була відмова, проте команда президента і команда самого Яценюка рекомендують не відмовлятися від посади. "У нього є час: формально місяць Гонтаревої не почався", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Петро Порошенко провів великі кадрові перестановки в Службі безпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?