В Україні розповіли, чого дуже боїться Росія
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні розповіли, чого дуже боїться Росія

В Україні розповіли, чого дуже боїться Росія

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що Росія боїться позовів України в міжнародних судах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю глави МЗС "Дзеркалу тижня".


"Політична логіка повинна прийти, коли Росія з Донбасу піде. Вся логіка, закладена в Мінські угоди, - це вихід Росії з нині окупованих територій, причому не тільки в сенсі регулярних військ, а й усього її озброєння. А міжнародне співтовариство туди разом з нами має зайти. Так що є практичні речі, які в рамках Мінська можна зробити. Але сподіватися, що Мінськ буде тією чарівною паличкою, яка зупинить дестабілізацію Росією України, пора перестати. Ми це все розуміємо", - зазначив міністр.


Читайте також: Позов України проти Росії в Гаазі: стали відомі важливі деталі


"Якби Москва хотіла виконати Мінськ, все було б не так важко. Адже сенс Мінська - це спочатку домогтися безпеки, коли припиняють стріляти, потім дають міжнародній спільноті можливість контролювати процес з поступовим його розширенням, і після цього з поступовими хвилями стабілізації йти вперед", - продовжив він.


"А якщо завдання полягає в дестабілізації України, причому не тільки через Донбас, то Мінський процес знаходиться там, де він знаходиться. І це не проблема Мінського процесу, а проблема позиції Росії. І ніхто не повинен очікувати, що завтра в Москві раптом скажуть: ну, все, починаємо виконувати Мінськ", - підкреслив Клімкін.


Читайте також: Новий "подарунок" Путіну: США зробили гучну заяву по Україні


"Єдине, чого там бояться, це послідовної міжнародної солідарності і її використання в практичній політиці. Адже зараз роль Росії фундаментально обмежена в прийнятті світових рішень. Адже справа не тільки в санкціях, хоча вони і є важливим елементом в цій логіці солідарності, - додав глава МЗС України. - Якщо Росія не може сидіти як нормальний партнер за загальним столом, значить, вона не може бути глобальним лідером. А глобальним лідером їй чомусь бути дуже хочеться. Нам необхідна ця сильна міжнародна коаліція, яку ми утримуємо - і по Донбасу, і по Криму".


"У Росії ніхто не очікував, що санкції можуть зберігатися три роки. Вони ніяк не думали, що нам вдасться прийняти в ООН резолюцію по Криму. Вони дуже бояться наших позовів, які вже знаходяться в міжнародних судах. І тільки така системна і послідовна позиція може згодом дати результат - і Україна буде ставати сильнішою, і разом з нашими партнерами міцніти", - резюмував Клімкін.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Павло Клімкін заявив, що Радбез ООН потребує реформи про позбавлення Росії права вето в голосуваннях по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?