СБУ розкрила схему фінансування бойовиків ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ розкрила схему фінансування бойовиків ЛНР

СБУ розкрила схему фінансування бойовиків ЛНР
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України розкрила схему фінансування бойовиків угруповання ЛНР Росією.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу силового відомства.


В ході розслідування відкритих раніше кримінальних проваджень проти так званих ДНР і ЛНР СБУ з'ясували, що на перший квартал 2017 року угруповання ЛНР планує отримати більше 11 млрд руб, в той час як самостійно ватажки терористів можуть отримати не більше двох млрд руб.


Решту суми в угрупованні отримують від уряду РФ після затвердження "народною радою" ЛНР і російськими міністерствами проекту бюджету угруповання.


Читайте також: "Народні республіки" - це фейк: з'явилося відео з яскравою розповіддю бійця АТО


Щоб уникнути введення додаткових санкцій Росія переводить гроші "Фонду підтримки міжнародних гуманітарних проектів", який в наприкінці 2015 року був зареєстрований московським "Міжнародним розрахунковим банком".


Фонд за допомогою некомерційної організації Росії "Центр міжнародних розрахунків" спрямовує кошти в "Державний банк ЛНР", після чого в угрупованні кошти, що надійшли, використовують для покриття негативного сальдо бюджету. Зокрема, понад 820 млн руб (майже 379 млн грн) отримала "народна міліція", ще майже 100 млн руб (46 млн грн) направили в "МГБ".


"Оперативники спецслужби з'ясували, що значні кошти з російських надходжень використовуються ватажками терористів на фінансування пропагандистської роботи серед населення для дискредитації України. Бюджет пропагандистів т.зв. «ЛНР» становить майже тридцять мільйонів рублів", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії "документів", виданих угрупованнями ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?