В Україні розкрили механізм роботи фінансових пірамід в мережі
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні розкрили механізм роботи фінансових пірамід в мережі

В Україні розкрили механізм роботи фінансових пірамід в мережі
Джерело:  online.ua

В мережі на території України організовані фінансові піраміди, які працюють за кордоном — у Росії, Казахстані та інших країнах СНД.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.
"Фінансові піраміди, вони також на території України, ці організації, але працюють вони за межами нашої держави. Тому що знають, що якщо візьмуться здійснювати комерційне злочин і організують фінансову піраміду на тій же території, де знаходяться їх найближчим часом можуть затримати і прикрити цю діяльність", - пояснив він.
Демедюк додав, що ті, "хто тут, в Україні, "працюють" на території Російської Федерації, Казахстану, інших країн колишнього СНД".


Читайте також: Глава Кіберполіції назвав найбільш поширені злочені в інтернеті

"Злочинці обирають ці країни тому, що там живуть російськомовні, які об'єднані досі фактично одним менталітетом. Тому шахраї там і працюють. Плюс, ці країни досі не мають того рівня розвитку, як європейські країни. І залишаються нерозвиненими інформаційно", - пояснив він.
Також глава української Кіберполіції додав, що комфортніше всього кібершахраї відчувають себе в країнах, де кримінальне законодавство є лояльним до кіберзлочинцям, в основному, це країни "третього світу", і "Україна — в тому числі, на жаль".



"Повірте, з часом кожна держава до цього прийде. І Україна прийде до цього, коли зрозуміє, що, наприклад, якщо ми не будемо дуже суворо засуджувати дії хакерів, отримаємо негативний вплив не тільки на економіку держави, але і, як показали останні два роки, на наш суверенітет, який, фактично, можна розхитати з допомогою неправдивої інформації, брехні в кіберпросторі", - резюмував Демедюк.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Чем простіший спосіб обману аферистами в інтернеті, тим більше потерпілих — глава Кіберполіції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?