Клімкін висловився про зустріч Порошенка з Трампом і зброю для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін висловився про зустріч Порошенка з Трампом і зброю для України

Клімкін висловився про зустріч Порошенка з Трампом і зброю для України

Під час телефонної розмови президента України Петра Порошенка з головою Білого дому Дональдом Трампом  мова йшла про необхідність зустрічі лідерів двох країн.

Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю  "Дзеркалу тижня".

"Під час телефонної розмови президентів Порошенка і Трампа йшлося про те, що необхідно підготувати їх зустріч. І тоді ми домовилися, що буде мій візит", - повідомив він.
За словами Клімкіна, його "офіційний візит ще належить та, можливо, з ключовими персонами необхідно буде зустрітися кілька разів".


Читайте також: У Путіна розмову Порошенка з Трампом прокоментували цинічною брехнею

"Ми зараз обговорюємо різні опції. На сьогодні більше сказати не можу, щоб свідомо, так би мовити, не тримати інтригу", - додав міністр.


У той же час, дипломат підкреслив, що "значна частина представників цієї адміністрації (адміністрації президента США Дональда Трампа – Ред.) має дуже чіткі уявлення про те, що таке цінності і яким чином їх необхідно відстоювати".


"У мене склалося враження, що у цих людей є чіткі переконання і готовність їх відстоювати. Як це буде здійснюватися з точки зору поставок нам зброї, інших питань — над цим будемо працювати. Військово-технічне співробітництво однозначно буде продовжуватися, і, що найголовніше — розвиватися", - зазначив Клімкін.


Також він запевнив, що Україна "однозначно потребує" американської зброї.


Читайте також: Порошенко похвалився успіхом української зброї: опубліковано фото

"Нам вона необхідна. Нам однозначно потрібно більше високотехнологічної зброї, нам потрібна ефективна взаємодія зі Сполученими Штатами і НАТО, причому в багатьох сферах", - заявив міністр.


Дипломат підкреслив, що значну частину свого часу він присвячує "питанням безпеки" і бачить, що "дана взаємодія сьогодні реально починає давати результати".


"І, головне, по реакції наших друзів і колег я розумію: і вони бачать, що результати є", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  екс-заступник генсека НАТО та колишній помічник голови Пентагону Олександр Вершбоу назвав кілька причин, через які США повинні допомогти Україні зброєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?