Савченко на окупованому Донбасі: у Авакова висловили серйозну підозру
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко на окупованому Донбасі: у Авакова висловили серйозну підозру

Савченко на окупованому Донбасі: у Авакова висловили серйозну підозру

Радник глави МВС Арсена Авакова Антон Геращенко розповів про можливу справжню причину  поїздки народного депутата Надії Савченко в окупований Донецьк.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенко.
"Справжня мета візиту Надії Савченко на тимчасово окуповану територію Донбасу це зовсім не милосердя до незаконно утримуваних там українських громадян. Справжня мета поїздки, поставлена ​​швидше за все її кураторами, була незаконно перетнути лінію розмежування поза визначених законом контрольно-пропускними пунктами, а значить показати, що при бажанні, будь-хто може проїхати на тимчасово окуповану територію через позиції українських збройних сил, минаючи КПП, на яких відбувається облік і контроль осіб і транспортних засобів, що в'їжджають/виїжджають з цієї території", - написав він.
Читайте також: Вивернуті персонажі: в Україні розповіли, як Савченко допомагає ватажкові ДНР
За його словами, цей факт не повинен залишитися безкарним як для Савченко, так і для осіб, які супроводжували її.
"За ним повинні бути складені протоколи про адміністративне правопорушення - незаконне перетинання лінії розмежування. А суд визнати їх порушниками встановленого порядку. Причому депутатська недоторканність тут не грає ніякого значення. Крім того, командуванню АТО, ЗСУ, СБУ, Нацполіції, Прикордонної служби, ГУР МО, СЗР потрібно зробити серйозні висновки щодо дієвості контролю за переміщенням осіб і транспортних засобів в зоні АТО", - зазначив радник глави МВС.
Геращенко додав, що якщо Савченко перетнула лінію розмежування по полях на автомобілі, то це можуть зробити й інші, "і в автомобілі у цих осіб може бути все що завгодно - вибухівка, зброя, наркотики, "брудні" гроші для фінансування тероризму на території України".
"Про те, що Надія Савченко і супроводжуючі її особи вже переправили на окуповану територію Донбасу насправді в цей раз, ми вже ніколи не дізнаємося...", - підкреслив він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  поїздка Савченко на окупований Донбас, під час якої вона побувала в макіївській колонії, де утримуються українські бранці, викликала злість опальних ватажків бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?