Ми вас не залишимо: Порошенко звернувся до жителів окупованого Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вас не залишимо: Порошенко звернувся до жителів окупованого Криму

Ми вас не залишимо: Порошенко звернувся до жителів окупованого Криму

Президент Петро Порошенко нагадав про третю річницю мирного маршу на підтримку України в Криму, пообіцявши не залишити українців на окупованому півострові без підтримки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
"Три роки тому жителі Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. На наступний день РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей. Ми не залишимо наших співгромадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки", - написав він.
Читайте також: Є два способи повернути Крим і домогтися миру на Донбасі - Володимир Огризко

За словами президента, Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні - в ООН - закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України - в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь.
"Весь цивілізований світ знає: Крим - це Україна. Ми продовжуємо боротьбу", - підкреслив Порошенко.
Як відомо, 26 лютого в Україні відзначають «День опору Криму російській окупації». У цей день в 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Однак в ніч на 27 лютого 2014 року російські спецназівці захопили й блокували Верховну Раду Криму і Раду Міністрів Криму. Так зване "ополчення Криму" за підтримки російських військових захопило інші адміністративні будівлі, аеропорти в Сімферополі і Севастополі, установи зв'язку і ЗМІ.
Як повідомляв ONLINE.UA,  представник США при ООН Ніккі Хейлі запевнила народ України в підтримці американців і закликала Росію припинити агресію на Донбасі й окупацію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?