У Росії звільнили відомого опозиціонера: з'явилося фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії звільнили відомого опозиціонера: з'явилося фото

У Росії звільнили відомого опозиціонера: з'явилося фото
Джерело:  BBC

Російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, якому президія Верховного суду РФ скасувала вирок

, покинув виправну колонію Рубцовська в Алтайському краї.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.


Нагадаємо, рішення президії Верховного суду Росії про скасування вироку активісту, засудженому на 2,5 року позбавлення волі за неодноразове порушення правил проведення масових заходів, було винесено 22 лютого і вступило в силу негайно. Однак весь цей час Дадін як і раніше знаходився в колонії - як пояснювала тюремна адміністрація, через відсутність офіційного листа з Верховного суду.


На виході з в'язниці Дадіна зустрічала дружина Анастасія та журналісти.


"Головне, чому я вижив в тих умовах, в яких я був - це чесні люди. Дружина моя в серцях іноді говорила, що в Росії немає громадянського суспільства. Але якби в Росії не було громадянського суспільства, то не було б і мене... Я підготувався до посадки. Розумів, що, якщо вже за перепост саджають, то і мене можуть - і підготувався до посадки", - розповів активіст.


Читайте також: В'язень Путіна передав на волю листа про тортури: мережа кипить обуренням


За його словами, з моменту ув'язнення він лише "переконався в тому, що вчинив правильно - і що саме так і треба поступати".


Дадін додав, що не готовий відразу ж занурюватися назад в опозиційну діяльність і "завтра ж вставати в пікети", але обов'язково її продовжить після невеликої перерви - максимум через півроку. Він також заявив, що ні в якому разі не має наміру виїжджати з Росії.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше соцмережі спалахнули обуренням через відео російських пропагандистів, з бійкою в карельській колонії, в якій нібито брав участь Ільдар Дадін, "добивався сексуальної близькості" з сусідом по камері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?