У Києві викрили організаторів "груп смерті": ЗМІ дізналися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві викрили організаторів "груп смерті": ЗМІ дізналися подробиці

У Києві викрили організаторів "груп смерті": ЗМІ дізналися подробиці
Джерело:  Сьогодні

У Києві правоохоронці викрили двох студентів-медиків, які були кураторами так званих "груп смерті" - спільнот в соціальних мережах, що підштовхують підлітків до вчинення самогубства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
Уже кілька тижнів жителі столиці обговорюють жорстокі спільноти в соцмережах, в яких дітей-школярів підштовхують до виконання небезпечних завдань і здійснення самогубств ("Синій кит", "Тихий будинок", "Рожеві феї", "Біжи або помри" тощо). Кільком спробам накласти на себе руки поліцейським вже вдалося запобігти. 24 лютого правоохоронці викрили двох адміністраторів "груп смерті", ними виявилися студенти столичного медуніверситету.
Читайте також: Порятунок підлітка-самогубці в Києві: з'явилися нові важливі деталі
Факт затримання кураторів "груп смерті" виданню підтвердили в Департаменті кіберполіції, але деталей правоохоронці поки не розкривають.
"Провели у них обшуки, вилучили обладнання. Є свідчення, що підтверджують, що вони були кураторами таких груп. Однак підозрювані стверджують, що до летального результату нікого не доводили, а тільки хотіли спробувати, чи зможуть вони психологічно впливати через інтернет на людей чи ні", - сказав глава департаменту Сергій Демедюк.

Читайте також: Ч им простіше спосіб обману шахраями в інтернеті, тим більше потерпілих - глава кіберполіції України
Однак викритих кураторів поліція відпустила. У кіберполіції відзначили, що для того, щоб залучити їх до кримінальної відповідальності, потрібні свідчення батьків постраждалих дітей, але багато хто відмовляється давати будь-які свідчення - бояться розголосу, не хочуть, щоб про вчинок дитини дізналися. Крім того, багато "гравців" в цих групах були не з України.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Києві поліцейські врятували підлітка, який намагався накласти на себе руки, зістрибнувши з 16-поверхового будинку за завданням так званої "групи смерті".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?