Український дипломат розповів, як російські військові хотіли піти з Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Український дипломат розповів, як російські військові хотіли піти з Криму

Український дипломат розповів, як російські військові хотіли піти з Криму
Джерело:  online.ua

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко розповів про те, як російські війська до анексії Криму планували перебазуватися з півострова до Новоросійська, згідно з договором про оренду бази Чорноморського флоту РФ.
Про це він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"У травні цього (2017) року останній російський моряк повинен був бути виведений з території Криму... Але в Україні завжди відбувалося протистояння між політиками, які хотіли привести відносини з Росією до міжнародної правової бази, і політиками, які сидять на "газовій трубі", - розповів Огризко.
За його словами, для тих, хто на корупції наживав мільярди, міжнародні норми у відносинах з Росією були не потрібні, і вони були згодні робити що-небудь, щоб цей бізнес тривав.
Огризко повідомив, що "коли спробували вирішити проблему Чорноморського флоту, то відчули опір не тільки Росії, але і представників "партії корупційної співпраці з Москвою".
"Однак, незважаючи на цей опір, завдяки людям проукраїнської позиції, нам вдалося поміняти настрій російських представників: вони почали говорити, що потрібно організовувати поступову евакуацію флоту з Криму, перебазування до Новоросійська, мовляв, їм створили нестерпні умови перебування", - додав Огризко.

Читайте також: У Пу тіна відреагували на слова Авакова про звільнення Криму і Донбасу
На думку Огризка, росіяни придумали собі таку формулу, що не «Росія має базу Чорноморського флоту в Севастополі", а "Севастополь є базою флоту Російської Федерації".
"Коли я вперше приїхав до Криму як офіційна особа, то побачив на вулицях Севастополя російські військові патрулі. Я підняв великий шум, після чого російські патрулі з вулиць українського міста Севастополь зникли", - підсумував Огризко, додавши, що українська влада не хотіла міняти ситуацію в Криму.
"У Києві вважали: і Крим, і Донбас є чимось складним, отже, віддамо це на відкуп Партії регіонів! Віддали регіони на відкуп антиукраїнським силам - ось і маємо результат", - заявив колишній міністр закордонних справ України.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Росіяни збиралися евакуювати флот з Криму, але їм допомогли політики в Києві - Володимир Огризко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?