Україні загрожує втрата найважливішого міста: з'явився прогноз
Категорія
Події
Дата публікації

Україні загрожує втрата найважливішого міста: з'явився прогноз

Україні загрожує втрата найважливішого міста: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

Блокада залізничного сполучення на Донбасі

і торгівлі вугіллям загрожує Україні втратою Маріуполя.


Таку думку висловив відомий блогер Ярослав Матюшин в своєму відеоблозі на ONLINE.UA.


"Я не знаю, наскільки правдиві слова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про вугільну кризу, про те, що почнуться віялові відключення, що наші ТЕС можуть працювати тільки на вугіллі марки "А", яке видобувається в Донецьку і Луганську. Я не фахівець. Однак я знаю, чим це загрожує ключовому для України в цій війні місту - Маріуполю. Рінат Ахметов вже заявив, що він зупинив Єнакіївський метзавод - та й хрін з ним, він на окупованій території. Але справа в тому, що якщо зупиняться маріупольські заводи Ілліча і "Азовсталь", а після їх зупинки автоматично стане порт, ми отримаємо близько 50 тисяч безробітних в одній з найгарячіших точок країни", - вважає він.


Він зазначив, що не всі з цих 50 тисяч осіб лояльні до України.


"Куди подіти цю кількість безробітних, ні Парасюк, ні Семенченко (активні учасники блокади нардепи Володимир Парасюк і Семен Семенченко, - ONLINE.UA), ні вся фракція "Самопоміч" не говорять, та й упевнений, що не думають про це", - сказав блогер.



Читайте також

:

Кілька причин, чому не можна блокувати Донбас


"Дуже багато хто в мережі радіє і потирає ручки, кажуть: "Ура, Ахметка покарали". Чуваки, Ахметка ніхто не покарав. Ну, зупинять його металургійний цикл. Він може знизати плечима, звичайно, посумувати, може навіть вип'є 100 грам... У нього є пара копійок на рахунках, у нього є квартира в Лондоні і не тільки. Він поїде жити в Лондон і, може бути, прикупить там собі пару прибуткових бізнесів. Або вкладеться в який-небудь крутий ІT-стартап. Його життя на цьому не закінчиться, повірте мені. Однак ми втратимо приблизно 25% експорту, який нам приносить валютну виручку в країну. І потім, коли гривня "лупане" близько 50 грн за долар, не дивуйтеся цьому", - додав Матюшин.


За його словами, люди, які можуть залишитися без роботи в Маріуполі, будуть звинувачувати в цьому президента Петра Порошенка.


"Блокадники" добре влаштувалися. Якщо зупиниться металургія Маріуполя, експорт впаде, то, природно, гривня впаде: 50 за долар - це навскидку, давайте будемо відштовхуватися від цієї абстрактної цифри. Природно, в обвалі гривні будуть звинувачувати "злочинну владу" і "Пороха". 50 тисяч умовних безробітних Маріуполя (а ватка не сильно любить думати) не сепаруватимуть "блокадників" і чинну владу, вони теж будуть звинувачувати "кривавого Потрошенка", - упевнений блогер.


Він додав, що депутати повинні вжити заходів, щоб не зупинялося металургійне виробництво Маріуполя.


"Тому, мені здається, до цієї блокаді треба підходити з розумом, чи що. Я розумію, що цим виразом ображаю активістів блокади вугілля, але мені здається, що краще б вся ця клята фракція "Самопоміч" повернулася до Верховної Ради і написала б який-небудь новий законопроект про статус цих територій, в якому б чітко було прописано, чим можна торгувати, чим не можна. Але краще, щоб взагалі нічим не можна було. Найголовніше - щоб на державному рівні вирішили питання про те, щоб не зупинялося металургійне виробництво нашого міста, тому що ви ж не знаєте наслідки...", - підкреслив Матюшин.


"Якщо буде самий хріновий вихід, швидше за все, місто впаде. І все. Далі можна буде забути про унітарну і велику Україну в тому складі, в якому вона була до 2014 року, тому що план "Новоросія", який ми зупинили в 2014 році, почне далі розповзатися на схід. Це буде тріумф "новоросців". Тому я хочу сказати, що блокаду вводити треба, але: а) з розумом; б) підкріплену законами; в) вже точно не з такими виконавцями", - додав блогер.



Більше дивіться в відеоблозі Ярослава Матюшина на ONLINE.UA: Украине снова грозит план "Новороссия": виновники сидят в Раде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?