У "справі рюкзаків" для МВС ніяких порушень закону не виявили - держсекретар міністерства
Категорія
Україна
Дата публікації

У "справі рюкзаків" для МВС ніяких порушень закону не виявили - держсекретар міністерства

У "справі рюкзаків" для МВС ніяких порушень закону не виявили - держсекретар міністерства
Джерело:  censor.net.ua

Ревізія у справі про тактичні заплічники для Міністерства внутрішніх справ показала, що процедура їх закупівлі була проведена в рамках законодавства, і будь-які порушення відсутні.
Про це в інтерв'ю виданню Цензор.Net повідомив держсекретар МВС Олексій Тахтай.
"Тендер проведено відповідно до законодавства, в ньому взяли участь понад п'ять виробників з поданням своїх зразків. Перемогла найменша ціна, враховані вимоги, які були офіційно вивішені на сайті. Інформація не ховалася, ніяких штучних рамок не створювалося", - сказав він.
Олексій Тахтай також зазначив, що НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже кілька разів переносили оголошення результатів розслідування.
"Справа з рюкзаками для МВС почалася в 2015 році. Після цього у нас були ревізії, виїмки документів, множинні допити співробітників, в тому числі членів тендерного комітету. Проводилась виїмка документів і в обласних управліннях, бо рюкзаки направлялися в усі регіони. Була також фактична звірка, інвентаризація, допити людей, які їх використовували. Проведена колосальна робота. Двічі анонсувалося оприлюднення підсумків з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та НАБУ... Тільки чомусь досі не можуть поставити крапку і відповісти, є винні чи ні", - сказав він.
Олексій Тахтай додав, що закупівля рюкзаків проводилася в терміновому режимі, щоб оснастити добровольців на Донбасі.
"Якби не ті закупівлі, які були проведені керівництвом МВС в терміновому режимі, і за які людей кілька років обливають брудом, не факт, що ми змогли б оснастити добровольців, які йшли на фронт! Те, що робили тоді і Арсен Борисович, і заступник міністра Сергій Чеботар, по-моєму, дуже недооцінене. Те, як, чим і в які терміни були оснащені добровольчі батальйони, сьогодні нівелюється. Це прикро і незрозуміло. Або це спеціальне замовлення...", - сказав він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?