СБУ перекрила канал зв'язку ДНР-ЛНР, контрольований Росією: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ перекрила канал зв'язку ДНР-ЛНР, контрольований Росією: з'явилося відео

СБУ перекрила канал зв'язку ДНР-ЛНР, контрольований Росією: з'явилося відео

Служба безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією ліквідувала в Сумах неконтрольований канал міжнародного телефонного зв'язку, що здійснювався з абонентами на окупованому Донбасі, яким віддалено керували з Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Четверо сумчан через Інтернет за допомогою IP-телефонії отримували російський трафік в обхід міжнародних центрів комутації. Потім трафік оброблявся спеціалізованим програмно-апаратним телекомунікаційним комплексом і під виглядом місцевих телефонних розмов прямував в мережі українських операторів мобільного зв'язку", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в такий спосіб здійснювався телефонний зв'язок, в тому числі і з абонентами, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Кошти на оренду приміщень, а також винагороду за свою незаконну діяльність зловмисники отримували у вигляді електронних переказів від російської фірми.
Читайте також: СБУ розкрила схему фінансування бойовиків ЛНР
Під час обшуків в офісах і місцях проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, «сім-банк», бездротові модеми та півтори сотні карток українських операторів стільникового зв'язку. Загальна вартість вилученого обладнання складає понад півмільйона гривень.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в мережу електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії зі встановлення всіх причетних до протиправної діяльності. Також вивчається можливий зв'язок зловмисників з російськими спецслужбами.


Як повідомляв ONLINE.UA, в Одесі співробітники Служби безпеки України викрили групу провокаторів, а також вилучили велику партію газет з проросійською пропагандою.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?