Турчинов розповів, що зробив би, якби зловив Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Турчинов розповів, що зробив би, якби зловив Януковича

Турчинов розповів, що зробив би, якби зловив Януковича
Джерело:  censor.net.ua

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що якби він зловив в 2014 році екс-президента Віктора Януковича, він би переконав його написати заяву про добровільну відставку, після чого відправив би до Лук'янівського СІЗО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЦензорНет.
"У прямому ефірі Янукович скаржився, що я хотів його знищити, захопивши вертоліт, на якому він намагався покинути країну. Правда полягала в тому, що я дійсно намагався його зловити і привезти до Києва. Справа в тому, що виник юридичний казус: нашим законодавством не передбачено, що президент може втекти. Згідно з Конституцією, він може померти, може захворіти, збожеволіти, і його можуть визнати недієздатним, може сам подати у відставку. Але поняття "президент-утікач" в Конституції немає", - сказав Турчинов в інтерв'ю виданню.
За його словами, саме тому йому було важливо зловити і доправити до Києва Януковича.
"Я б знайшов "аргументи", щоб переконати його написати заяву про добровільну відставку і потім відправив би до Лук'янівського СІЗО, де він би очікував справедливого вироку суду за свої злочини", - зазначив він.
Читайте також: Турчинов розповів, що психологічно зламало Януковича
Секретар РНБО розповів про ще одну серйозну небезпеку, яка існувала на той момент.
"Він міг сісти в будь-якому східному регіоні країни і заявити про перенесення туди своєї адміністрації. Це могло б реально розколоти країну та привести до катастрофічних наслідків. Я зміг заблокувати його виліт за межі країни і змусив посадити вертоліт. Але, зрозуміло, що в Донецьку, де він приземлився, не було кому його затримати. Він з охороною пересів на машини і вирушив до Криму. Ми і там намагалися його перехопити. Для цього я літаком відправив до Криму Авакова і Наливайченка, з невеликою групою добровольців зі спецназу. Але вони не змогли його виколупати звідти, адже Янукович сховався на військово-морській базі РФ, з якої його переправили до Росії", - повідомив Турчинов.
"Ситуація в країні вимагала негайних рішень, і парламент, у зв'язку з невиконанням Януковичем президентських функцій, доручив мені тимчасово виконувати обов'язки президента", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, зниклий екс-президент України Віктор Янукович зізнався, що після втечі до Росії кілька разів зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, а також повідомив, що після 45 років у шлюбі розлучився зі своєю дружиною, Людмилою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?