Смоленська катастрофа: Польща поскаржиться на Росію в суд ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Смоленська катастрофа: Польща поскаржиться на Росію в суд ООН

Смоленська катастрофа: Польща поскаржиться на Росію в суд ООН

У Польщі готові оскаржити в Міжнародному суді ООН бездіяльність Росії в передачі уламків літака ТУ-154, який розбився навесні 2010 року під російським Смоленськом з польським президентом Лехом Качинським на борту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TVP1.
Читайте також: Загибель літака Качинського в Росії: Польща заявила про підміну тіла
В інтерв'ю польському каналу міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський зазначив, що Росія майже 7 років затягує передачу Польщі залишків літака, що розбився.
Зараз скарга в Міжнародний суд у справі щодо уламків літака на стадії підготовки. Однак поки у цій справі має бути прийнято остаточне політичне рішення. Але, думаю, що так, ми подамо скаргу, адже протягом року ми спробували по-різному впливати на російську сторону", - сказав Ващиковський.
Ващиковський підкреслив, що він просив допомоги в цій справі до адміністрації 44-го президента США Барака Обами, проте в Білому будинку не сприяли.
"Я звертався вже в грудні 2015 року до Джона Керрі (держсекретар США в 2013-2017 роках - ред.). Однак Обама мав інше бачення відносин з Росією", - заявив головний польський дипломат.
Нагадаємо, лайнер Ту-154 тодішнього президента Польщі Леха Качинського 10 квiтня 2010 року зазнав аварії під час посадки в аеропорту "Смоленськ-Північний", на його борту перебували 96 осіб, всі вони загинули.
Міждержавний авіаційний комітет назвав причиною події помилку пілотів. При цьому польська сторона провела власне розслідування, в якому поклала частину провини за авіакатастрофу на Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?