Анексія Криму: Турчинов розповів, який ультиматум Путін висунув Україні
Категорія
Події
Дата публікації

Анексія Криму: Турчинов розповів, який ультиматум Путін висунув Україні

Анексія Криму: Турчинов розповів, який ультиматум Путін висунув Україні
Джерело:  censor.net.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів про те, який ультиматум президент РФ висунув українській стороні перед початком анексії Криму на початку березня 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Цензор.Нет, якому дав інтерв'ю Турчинов.
Читайте також: Стало відомо, як Росія намагається зберегти Крим з допомогою Донбасу
"Ввечері першого березня (2014 року - ред.) до мене приїжджають керівники Міноборони і Генштабу. Кажуть, що ГШ РФ (Генштабу РФ - ред.) передав ультиматум до 24:00 всім українським військовим у Криму скласти зброю і здатися, інакше вони починають штурм всіх місць дислокації наших в/ч (військових частин - ред.) в Криму. "Сили не рівні, - каже міністр, - вони у багато разів перевершують нас в чисельності, озброєнні та підготовці, при цьому їх активно підтримує значна частина отруєного російською пропагандою населення Криму. Потрібно на політичному рівні спробувати не допустити захоплення наших позицій", - розповів Турчинов.
"Доручаю зв'язківцям з'єднати мене з Путіним. Але, як і попереджав Наришкін, з ним у Кремлі не з'єднують. Тоді доручаю знайти Наришкіна. З'єднують. Намагаюся говорити, щоб не було чути в голосі хвилювання: "Ми отримали ультиматум вашого генштабу. Передайте Путіну, я дав команду в разі штурму вести вогонь на поразку. Вся кров буде на вас, як на агресорів, і ви для всього світу будете військовими злочинцями, відповідальними за тисячі смертей. Наришкін пообіцяв все це передати Путіну", - зазначив секретар РНБО, який після втечі президента Віктора Януковича в кінці лютого 2014 року деякий час виконував функції головнокомандувача України.
За словами Турчинова, в той момент він пішов на деяку хитрість.
"Я реально розумів, що мою команду виконають далеко не всі. При цьому, вони добре знали наше реальне становище. Але інших варіантів у мене не було. Вони скасували штурм, і ми отримали життєво важливе для нас додатковий час", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Турчинов спрогнозував, скільки може зайняти операція з визволення окупованих територій Донбасу, а також оцінив боєздатність української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?