В Україні зроблено гучну заяву щодо військового флоту
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зроблено гучну заяву щодо військового флоту

В Україні зроблено гучну заяву щодо військового флоту
Джерело:  5 канал

Україна розглядає можливість придбання військових кораблів, які виводяться зі складу флотів країн Заходу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 5 канал.
Командувач Військово-Морськими Силами Ігор Воронченко в ефірі 5 каналу заявив, що наразі групи переговірників від України розглядають варіанти придбання кораблів "вторинного ринку" в декількох країнах.

Читайте також: В ійськові США жорстко посміялися над російським кораблем: соцмережі в захваті
"Групи (переговірників від України, - ред.) виїжджали. Одна група офіцерів ВМС України повернулася, не можу називати країни, бо не маю права, з-за кордону, де позитивно розглянуто вже одне рішення. На вересень ми готуємо другу групу" , - заявив Воронченко.
За його словами, країни-партнери України "розглядають це питання як перспективне".
Командувач ВМС зазначив, що Україна - це транзитна держава і флот "повинен забезпечувати мирне плавання всіх суден по Чорному морю", додавши, що одним тральщиком з Криму, "Генічеськ", країна не зможе вирішити весь спектр такої роботи.
Воронченко також повідомив, що зараз обговорюється питання про придбання мінно-трального комплексу і кораблів прибережної зони.
"Було розглянуто декілька варіантів, ми прийняли рішення, що за той ресурс, який є у нас, ми зможемо купити собі мінно-тральний комплекс. Те ж саме проробляється з придбання кораблів прибережної зони", - підсумував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, на думку колишнього міністра закордонних справ України Володимира Огризка, росіяни збиралися евакуювати флот з Криму, але їм допомогли політики в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?